Åh nej: Krybskytter dræber sjældent dyr og dens unge - nu er der kun én tilbage i verden

Foto: Ritzau Scanpix

En forfærdelig hændelse fandt sted i Kenya, hvor krybskytter står bag drab på to særligt sjældne giraffer.

For nyligt skete en forfærdelig hændelse i Kenya, hvor krybskytter formodes at have skudt og dræbt en hvid giraf og dens lille unge.

Læs også

Nick spiste sin banan fra Lidl - Så vrimlede det ud med edderkopper

Hvide giraffer er meget sjældne, og eksperter regner med, at der nu kun er en én enkel hvid giraf tilbage i verden efter drabet på mor og baby. Det skriver flere britiske medier.

Forfærdeligt meningsløst 

Det kan virke meget meningsløst, når et af de mest sjældne dyr må lade livet for krybskytteri. Og samtidig har de ikke engang brugt girafferne, men blot efterladt ligene. Det får der kun til at virke som et endnu større spild.

Giraffernes to lig blev fundet af parkbetjente i en landsby i det nordøstlige Kenya. Det siger BBC.

Ved ikke hvem der står bag 

Der er endnu ikke blevet fanget nogen gerningsmænd, så de er altså stadig på fri fod, og kan begå flere slemme forbrydelser. 

Derfor er der stadig ikke nogen, der kender gerningsmændenes motiv for at skyde de meget sjældne giraffer. 

Ofte når giraffer skydes er det som trofæer, eller for at bruge deres horn. Men ved dette drab har krybskytterne efterladt ligene, så man kan kun gisne om, hvad deres motiv har været for at skyde præcis de giraffer.

Foto: Ritzau Scanpix

Ikke set i tre måneder

Det er over tre måneder siden, at man sidst så de to sjældne giraffer i live. Det oplyser Mohammed Ahmednoor, der er leder af Ishaqbini Hirola Community Conservancy til BBC. 

Ishaqbini Hirola Community Conservancy er et naturområde, hvor lokalsamfundet forsøger at beskytte og opretholde sjældne dyr

”Det er en meget trist dag for lokalsamfundet og for Kenya i det hele taget,” siger Mohammed Ahmednoor om fundet af de døde dyr til BBC.

Sønnen er stadig i live

Der formodes nu kun at være en hvid giraf tilbage i verden. Den tredje hvide giraf var søn til den nu dræbte hungiraf. Så han er nu forældreløs. 

Selve girafbestanden har i mange år blevet mindre og mindre, og i løbet af de sidste 30 år er den faldet med hele 40 procent.

Så verdens højeste landdyr er i stærk nedgang og krybskytter er et stort problem.

Læs også

Advarsel til danskerne: Hold dig langt væk herfra

 

 

Dagens Gossip