Åh nej: Læge udførte abort på den forkerte kvinde

Foto: Shutterstock.com

En læge lavede karrierens absolut største fejl, da han foretog en abort på en kvinde, der slet ikke skulle have foretaget en abort. Der var fejl i papirerne, og de nåede desværre ikke at opdage fejlen, før det var for sent.

Abort er et meget ømtåleligt emne, for der er utroligt mange følelser i det. Både for kvinderne der er blevet gravide, mændene der har gjort dem gravide, og så de folk, der har en holdning til emnet.

Det må derfor aldrig være sjovt at skulle tage beslutningen om at få foretaget en abort, og endnu værre må det være at få den foretaget. Værst må det dog helt klart være, hvis man ikke har de mindste planer om at få foretaget en abort, men at lægen så gør det alligevel.

Den bizarre hændelse udspillede sig den 7. august på en klinik i Sydkoreas hovedstad, Seoul.

Læs også

Ægtepar adopterede 6-årig pige - Viste sig at være en 22-årig ukrainsk dværg

En gravid kvinde i sjette uge besøgte klinikken, da hun ville have foretaget nogle forskellige tests og modtag en sprøjte med diverse næring til fosteret. Desværre skete der en kæmpe fejl, der betød, at kvindens papirer blev forvekslet med en anden kvindens papirer.

Den anden kvinde skulle have foretaget en abort, og derfor troede lægen, at kvinden med det seks-uger gamle foster, skulle have foretaget en abort. Sygeplejersken gav derfor kvinden anæstesi, og da hverken sygeplejersken eller lægen tjekkede op på kvindens identitet før, at de begyndte med proceduren, opdagede de ikke fejlen, før det var for sent.

Kvinden fik derfor foretaget en abort under bedøvelse, og hun fandt først ud af det, da aborten var overstået.

Læs også

Misforståelse på hospitalet: Mand skulle have botox-indsprøjtning - Kom hjem uden forhud

Da kvinden blev bevidst om, hvad hun var blevet udsat for, valgte hun naturligvis at anmelde episoden til politiet.

“Den ansvarlige læge og sygeplejerske er under efterforskning, og sagen vil snart blive sendt til anklagemyndigheden,” fortæller politiet til CNN.

Ifølge politiet samarbejdet både lægen og sygeplejersken, og de har blankt lagt sig ned og erkendt deres skyld.

I Sydkorea har det i 66 år været ulovligt at få foretaget abort, men den lov blev ændret i april. Det har dog været lovligt at få foretaget en abort, hvis forældrene har arvelige sygdomme, hvis fosteret kan risikere at tage livet af moren, eller hvis graviditeten er sket på baggrund af voldtægt eller incest.

CNN skriver, at der sidste år blevet foretaget 50.000 aborter, men tallet er formentlig højere, da det menes, at der er blevet foretaget flere ulovlige aborter, som ikke er blevet meldt.

Læs også

Chokerede forældre: Elever ned til 6 år skal lære om at ‘røre ved sig selv’

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip