Adolf Hitler har vundet lokalvalg

Foto: Officielt valgfoto

En nyvalgt politiker deler navn med den tyske diktator. Han fortæller dog selv, at han ingen planer har om at overtage verdensherredømmet.

En afrikansk politiker, der af sin far er blevet opkaldt efter den tyske diktator, har vundet et lokalvalg i Namibia. Hans fulde navn er Adolf Hitler Uunona.

Læs også

Så mange minkavlere var på randen af konkurs i 2019

Manden blev i sidste uge valgt ind som rådmand i Ompundja-distriktet, og har fortalt til den tyske avis Bild, at han ikke har noget med "nazi-ideologien" at gøre. Desuden fortæller han også, at det ikke lægger i hans planer at skulle overtage verdensherredømmet. 

Tyske fornavne, herunder Adolf, er faktisk ikke unormale i Namibia, da det er en tidligere tysk koloni. Men det tiltrækker dog alligevel lidt opmærksom, når Adolf bliver kombineret med netop dét efternavn. 

Adolf Hitler Uunona har fortalt til tyske Bild, at det er hans far, der har opkaldt ham efter nazi-lederen. 

"Men han forstod formentlig ikke, hvad Adolf Hitler stod for. Som barn så jeg det som et helt almindeligt navn," fortæller politikeren, der stiller op for partiet Swapo, der går forrest i kampen mod kolonisering og det hvide mindretalsstyre i Namibia. 

"Det var først, da jeg blev ældre, at jeg indså, at denne mand ønskede at overtage verdensherredømmet. Jeg har intet med den slags at gøre," siger Adolf Hitler Uunona, der dog også fortæller, at han ikke har planer om at skifte navn. 

Til slut fortæller han også, at hans kone kalder ham Adolf, og at det også er det navn, han er kendt under i offentligheden. 

Læs også

Nu lukker de alle gymnasier: "Det er nødvendigt"

Namibia var tysk territorium fra 1884 til 1915, og hed dengang Tysk Sydvestafrika. Det er selvfølgelig herfra, at de tyske navne i Namibia stammer. 

 

Dagens Gossip