Nu lukker de alle gymnasier: "Det er nødvendigt"

Foto: Shutterstock

Smitten spreder sig, og det er især blandt de unge, at smittespredningen har fart på. Derfor har de i Sverige besluttet at lukke alle gymnasier fra mandag. Til en start er de lukket i én måned.

Ifølge den svenske avis Expressen, har den svenske regering truffet en stor beslutning. De har nemlig besluttet, at de fra på mandag vil lukke alle gymnasier i hele landet. Der er ingen undtagelser, hvorfor det er gældende for ethvert gymnasie i Sverige. 

Læs også

Rørt Mette Frederiksen: “Det gjorde stort indtryk på mig.”

De mange gymnasier er lukket fra på mandag, og åbner først igen efter juleferien. Det betyder, at eleverne på skolerne først skal tilbage i skole igen den 6. januar 2021. Frem til denne dato skal eleverne derfor modtage fjernundervisning, hvorfor der ikke er tale om en forlænget juleferie. 

Det er i hvert fald den oprindelige plan. Det kan nemlig ikke bekræftes, at gymnasieeleverne får lov at vende tilbage til skolen den 6. januar næste år. Er smittespredningen ikke kommet mere under kontrol på dette tidspunkt, vil skolerne fortsat forblive lukkede. 

"Det her gør vi for at skabe en bremsende effekt på smittespredningen," fortæller statsminister Stefan Löfven ifølge den svenske avis Expressen, og følger op med: 

"Som situationen er nu, er det nødvendigt." 

I dag kunne de svenske sundhedsmyndigheder melde, at der var hele 35 nye corona-relaterede dødsfald. Ikke nok med dette, var der også næsten 6.500 nye tilfælde af smitte. Smittetallene er derfor betydeligt højere i Sverige, end de er i Danmark. 

Den svenske corona-statistik viser også, at der samlet set har været hele 7.007 corona-relaterede dødsfald, siden den verdensomspændende virus brød ud i Sverige.

Læs også

Magnus Heunicke med vaccinenyhed: Danmark har tiltrådt ny vaccineaftale

Åsa Fahlén, der er formand for National Union of Teachers, fortæller også, at det også kan blive nødvendigt at indføre tiltag i folkeskolen. Som minimum efterspørger hun, at al undervisning i trange rum vil blive udfaset hurtigst muligt. 

 

Dagens Gossip