Advarer forældre: Kan slå børn ihjel

Foto: Shutterstock.com

En såkaldt ‘tread mill’ har været skyld i en lang række skader på små børn og kæledyr, hvorfor forældre med mindre børn, eller folk med kæledyr, nu advares mod at sætte træningsapparatet op i hjemmet.

Det skulle egentlig bare være en god, og ikke mindst lettilgængelig måde at enten holde sig, eller komme i god form. Men nu viser det sig, at træningsapparatet ‘Peloton Tread+’ kan udgøre en overraskende, men ganske reel trussel.

 

Læs også

Familie i chok: Betjent brækker dement kvindes knogler, mens hun plukker blomster

En amerikansk kontrollør delte lørdag rystende optagelser af et lille barn, der blev trukket under løbebåndet.

Dette kommer bare en måned efter, at firmaet bag løbebåndet indrømmede, at et barn var dødt i en hændelse, der involverede en af deres løbebånd - det skriver Daily Star.

Direktør i Peloton, John Foley, kaldte hændelsen "tragisk" og sagde, at virksomheden var "kun kendte til en lille håndfuld hændelser, der involverer Tread +, hvor børn er blevet såret."

Men Consumer Product Safety Commission (SPSC) sagde lørdag, at det er bekendt med 39 hændelser, herunder dødsfaldet. Peloton har stemplet påstandene som "unøjagtige og vildledende".

Det kommer efter en Peloton talskvinde fortalte Washington Post, at det ikke mente en tilbagekaldelse var nødvendig, og at løbebånd er sikkert til brug, når advarsler og sikkerhedsinstruktioner følges.

CPSC erklæring sagde: "CPSC personale mener, at Peloton Tread + udgør en alvorlig risiko for børn for hudafskrabninger, frakturer, og død.

"I lyset af flere rapporter om børn bliver fanget, fastgjort, og trukket under den bageste rulle af produktet, CPSC opfordrer forbrugerne med børn derhjemme til at stoppe med at bruge produktet med det samme."

Den kontante erklæring omfattede en rystende video, der viser to småbørn der leger på et løbebånd, men en af børnene endte med at blive suget ind under maskinen.

En separat rapport om et kæledyr bliver suget under Tread +, sammen med livløse objekter bliver trukket under det, "tyder også på mulig skade for brugeren, hvis brugeren mister balancen," CPSC sagde.

Forbrugere, der har til hensigt at fortsætte med at bruge maskinerne bør holde dem i et aflåst rum væk fra børn og kæledyr, frakoble dem, når de ikke er i brug, og holde alle andre objekter væk fra dem - lyder det.

I en erklæring til New York Post, kaldte Peloton CPSC's vejledning "vildledende, unøjagtig" og sagde agenturet "uretfærdigt karakteriseret Peloton's bestræbelser på at samarbejde og rette unøjagtigheder i CPSC's pressemeddelelse som et forsøg på at forsinke."

Denne udtalelse giver man dog ikke meget for i CPSC, der blankt afviser alle klager, og insisterer på, at sikkerhed er det eneste der fra organisationens side fokuseres på.

Ikke desto mindre er løbebåndene sikre, og CPSC passer ikke deres arbejde, sådan er ordlyden hvert fald i beskeden fra Peloton.

"Peloton er skuffet over, at CPSC på trods af sine tilbud om samarbejde og på trods af, at Tread+ overholder alle gældende sikkerhedsstandarder, ikke var villig til at deltage i meningsfulde drøftelser med Peloton, før det udsendte sin unøjagtige og vildledende pressemeddelelse."

Samtidig insistere producenten af det angiveligt farlige træningsapparet på, at løbebåndet er ganske sikkert, så længe alle sikkerhedsinstrukser følges.

Læs også

Kvinde anholdt: Demonstrerede topløs ved Prins Philip's begravelse