Kvinde anholdt: Demonstrerede topløs ved Prins Philip's begravelse

Foto: Phil Nobel/Reuters/Ritzau Scanpix

Det blev nok en noget mere dramatisk begivenhed, end hvad arrangørerne havde planlagt, da Prins Philip skulle begraves.

Det er vidst ingen hemmelighed, at briterne går meget op i deres kongehus, hvor traditioner og pli selvfølgelig er nøgleord. Derfor var det også nøje planlagt hvad der skulle ske da den 99 år gamle hertug af Edinbourgh, Prins Philip, skulle begraves. 

Læs også

Piers Morgan i skarpt angreb på USA: "Bare indrøm det"

Som man kunne forestille sig, blev der ikke sparet på noget, men det samtidig lykkedes arrangørerne at bevare den rolige etikette, man i høj grad forbinder med det britiske kongehus. 

Så da en topløs kvinde pludselig sprang frem fra folkemængden og begyndte at råbe op, var der nok en hel del briter der fik deres earl gray galt i halsen, da det nok er de færreste der mener at bryster eller nøgenhed generelt, hører sig til ved en begravelse. 

Det skulle vise sig, at der var tale om en demonstrant, selvom det endnu ikke står helt klart om kvinden er del af en gruppe eller organisation, blev det klart at der var tale om en form for miljøprotest.

Demonstranten løb foran menneskemængden der stod nær Windsor Castle, efter minuts stilhed for hertugen af Edinburgh - det skriver Daily Star.

Da det ene minuts stilhed for den store personlighed var overstået, begyndte tilskuerne som en hyldest til manden at klappe, og det var her kvinden slog til. 

Hun løb ud på vejen og råbte angiveligt “red planeten”, for derefter at springe på en statue af dronning Victoria, inden det lykkedes politibetjente at fjerne hende fra hvad der nu var blevet en meget underlig scene på Castle Hill.

Billeder taget af den overraskende og dramatiske begivenhed viser kvinden, der bliver ført væk af bevæbnet politi, mens folkemængden ser på. Det er dog svært at tyde om den forsamlede flok var forargede eller fornøjede. Nogle ser ganske utilfredse ud, mens andre ligefrem står og filmer hele dramaet med et stort smil.

Foto: Phil Nobel/Reuters/Ritzau Scanpix

Det er som sagt endnu ikke klart om kvinde handlede alene, eller præcist hvad den tilsyneladende improviserede demonstration egentlig var rettet mod. Ingen organisationer, som eksempelvis Green Peace, har taget ansvar for aktionen, og kvinden har ikke fået mulighed for at forklare aktionen til offentligheden, og det må derfor antages, at der bare var tale om en engelsk kvinde, der angiveligt mener at kongehuset er lidt for sløsede når det kommer til forbrug og hensyn til miljøet. 

Selvom budskabet nåede igennem, sådan da, kan man diskutere om begivenheden var den rigtige. Prins Philip blev 99 år gammel, og døde den 9. april i år. Bare to måneder før han var fyldt 100 år.

Læs også

Under en måned gammel: Bedstefar har over 10.000 følgere på instagram

 

Dagens Gossip