To ældre plejehjemsbeboere har fået coronavaccine-'overdosis'

Foto: Shutterstock

To plejehjemsbeboere har fået en overdosis af coronavaccine i forbindelse med deres første stik.

Tirsdag fik to ældre plejehjemsbeboere hele fire gange den anbefalede dosis af coronavaccinen. Det skete på et plejehjem i Queensland, ifølge News.com.au.

Læs også

Nu er det afgjort: Her er planen for Danmarks genåbning

En 88-årig mand er blevet indlagt på et hospital, for at være forsigtig, blevet indlagt på et hospital. En 94-årig kvinde fik også den alt for store dosis af coronavaccinen på plejehjemmet Holy Spirit Carseldine, men hun er dog ikke blevet indlagt. 

Som et resultat af, at lægen har givet en forkert dosis af vaccinen til ikke blot én, men to beboere på plejehjemmet, er han blevet fyre. Det oplyser den australske sundhedsminister Greg Hunt på en pressekonference onsdag morgen. 

"Grundlæggende har en læge givet en forkert dosis til to patienter i går," lød det fra den australske sundhedsminister, som fulgte op: "Det er vigtigt, at vi er på forkant." 

Det skete efter, at australiere begyndte at modtage vaccinen mandag, hvorfra de er begyndt at give omtrent 1,4 millioner vacciner til dem, der skønnes at have størst behov. 

I løbet af de kommende uger, at det planen, at de i Australien vil vaccinere beboere på plejehjem samt personer, der arbejder i sundhedsvæsenet. 

Sundhedsminister Greg Hunt fortalte også her til morgen, at patienterne bliver overvåget, og at ingen af de to har vist bivirkninger indtil videre. 

"Det er en individuelt praktiserende læge, der tydeligvis har begået en fejl og rundt omkring i land, og I vil huske det fra flere pressemøder, har jeg antydet, at om det er influenza, eller om det er andre ting i løbet af et hvilket som helst andet år, vil der være udfordringer, problemer og fejl," lød det også fra Greg Hunt tidligere i dag.

Læs også

Søren Brostrøm deler billede af sin mor: “Så blev det min mors tur”

Det var en tilstedeværende sygeplejerske, der greb ind, samt kontaktede sundhedsmyndighederne med information om, at beboerne havde fået en overdosis. 

 

Dagens Gossip