Ændrer på måden, du går på toilettet: På denne bar skal du bruge savsmuld

Arkivfoto / Foto: Shutterstuck

En bar i London har lavet en markant ændring på deres toilet for at skåne miljøet.

Frank's Café i London åbnede i 2009 og er beliggende på toppen af et parkeringshus i Sydøstlondon. 

Fra caféen er der fantastisk udsigt ud over byen, og menukortet er i den dyre og ekstravagante afdeling.

Læs også

Toårig tog morens telefon og brugte flere hundrede kroner: Kort efter dukkede en bil op

Det meste af caféens indre oser derfor også at luksus, men hvis man går ud på deres badeværelse, kan man godt få en fornemmelse af, at luksussen ikke er nået der ud. 

Toilettet er nemlig bare et hul i en bænk, og ved siden af selve toilettet står en metalkop ved siden af en metalspand, som er fyldt med savsmuld. 

Se billeder af toilettet ved at trykke her.

Ifølge Ladbible er der dog en rigtig god grund til det lidt bizarre toilet. 

Toilettet er nemlig et såkaldt 'økotoilet', som er fremstillet af firmaet 'ComPOOst Solutions', som udvikler miljøvenlige toiletter. 

Toilettet bruger intet vand og ingen kemikalier, og afføringen bliver omdannet til gødning. 

"Ved at fjerne enhver brug af enhver form for kemikalier, tillader ComPOOst Solutions, at afføringen bliver brudt ned naturligt. Næringsstofferne kan derefter føres tilbage til jorden, som en ny form for gødning," har en talsperson for firmaet forklaret. 

Systemet fungerer ved, at man tisser eller laver 'nummer to' direkte ned i en stor tank, ligesom man måske kender det fra et festivalstoilet. 

Herefter hælder man en hel kop savsmuld fra spanden ned i hullet, og så er man faktisk færdig. 

På den måde bliver der ikke brugt noget vand, og savsmuldet hjælper både med at nedbryde afføringen og skjule lugten. 

"Med luftstrømme, som er skabt af vores design, og processen med, at urinen bliver filtreret ind i aflukkede rum, bliver der skabt tæt på ingen lugt," har talspersonen forklaret og uddybet, at "ingen kemikalier" bliver brugt til at skjule lugten fra afføringen. 

Toilettet bliver tjekket af personale hver halve time for at sikre, at det er i god stand, og på et skilt på døren ind til toilettet står der: "Ingen vandforsyning eller vandtanke er nødvendige. Ingen risiko for oversvømmelse. Brugeren tilføjer savsmuld efter besøg, hvilket eliminerer lugt."

Der står desuden: "Sikkert for vores miljø, ingen fare ved håndtering af kemikalier, sikkert for kloakmedarbejdere, ingen 'kemisk' lugt, der forsøger at overdøve lugten fra kloaken."

På skiltet er det desuden forklaret, at produktet, som bliver skabt af blandingen af afføring, tis og savsmuld, er en "værdifuld ressource," som kan bruges som gødning.

Læs også

Familiedrama ved bryllup: Brudgommens mor får et chok, da hun ser bruden

 

 

 

 

Dagens Gossip