Afghansk migrant løsladt efter voldtægt af 11-årig: 12 dage senere voldtog han igen

Foto: Shutterstock

Blot fem uger efter en afghansk migrant blev løsladt for at voldtage en 11-årig pige i Tyskland, voldtog han endnu en gang. Denne gang en 13-årig pige.

Sagen har sendt chokbølger gennem Tyskland og forargelsen er på et højdepunkt. Både borgere og politikere opfordrer til at udvise manden, hvis han dømmes skyldig.

Den fængslede migrant er en 23-årig mand fra Afghanistan, der kaldes Zubyr S. Første gang han blev arresteret var i juni måned, men han blev løsladt mindre end to uger senere. Myndigheder havde ikke nogle klare beviser for, at han kunne finde på at gøre det igen. Det skulle dog vise sig at være en fatal fejl.

Læs også

Handicappet orangutang efter fangenskab: Mangler begge arme

12 dage efter løsladelsen ​​lokkede han angiveligt en 13-årig pige ind i en korridor og voldtog hende. Pigen kunne beskrive ham for politiet, der derefter kunne arrestere migranten for anden gang.

Anklager Boerge Klepping har fortalt til det tyske medie Bild, at de to voldtægter, der begge er foregået i Dortmund, var 'lignende hændelser'.  

Han forklarede, at den mistænkte var blevet løsladt fra forvaring den 3. juli. Myndighederne vurderede, at der ikke var nogen fare for, at han ville voldtage igen eller forsøge at flygte.

Zubyr S. havde dog en tidligere domfældelse for narkotikaforbrydelser og billetsnyd, men disse forbrydelse blev betragtet som lavrisiko-forbrydelser. Idet han havde fast adresse i Tyskland og ingen forhistorie med sexforbrydelser kunne han således tage hjem igen uden varetægtsfængsling.

"Du har brug for en kraftig mistanke, hvis du skal holde nogen i varetægt," forklarede anklager Volker Schmerfeld-Tophof til den tyske tv-station WDR.

Joachim Stamp, der har ansvaret for flygtninge og integration i delstaten Nordrhein-Westfalen, har opfordret til, at den mistænkte bliver deporteret, hvis han bliver dømt.

"Denne frastødende forbryder skal ikke kun dømmes til fængsel, han skal også deporteres direkte tilbage til Afghanistan efter afsoning," udtalte Joachim Stamp.

Læs også

Nu lukkes millionby ned

 

 

Dagens Gossip