Aina blev bidt af en flåt: Nu spiser hun ikke længere kød

Dette er blot et genrefoto. Det stammer dermed ikke fra Aina.

Der skulle mange ture til lægen, før Aina endelig fik en diagnose, om end det var en meget sjælden en af slagsen.

Den 47-årige Aina Ekstrøm har gennem store dele af sit liv måtte gå til lægen på grund af uforklarlige anfald. Det mindede om allergiske reaktioner, men Aina havde ingen ide om, hvor de stammede fra og det samme gjaldt for lægen.

En dag lykkedes det dog endelig lægen at finde ud af, hvad problemet var, men det kom først efter, at Aina havde fortalt, at hun stort set var blevet bidt af flåter hver sommer gennem hele hendes liv.

Læs også

Veronica fik et chok, da hun så sønnens skolefoto

Der gik ikke længe fra Aina havde fortalt lægen det, til lægen ringede Aina op. Hun var netop på restaurant, hvor hun skulle til at bestille bøf. 

Bøffen burde hun ikke have bestilt, men det valgte hun alligevel trods lægens besked.

“Lægen ringede og var i ekstase over at have fundet svaret. Så meddelte han, at jeg aldrig måtte spise kød igen,” fortæller Aina Ekstrøm til norske TV2.

Aina spiste dog den lækre bøf, men med det resultat, at hun fik det meget dårligt, og var nødt til at tage hjem.

Den 47-årige kvinde lagde derefter sin kost om, og det skyldes, at hun var blevet ramt af noget så sjældent som kødallergi. En lidelse der kan opstå i forbindelse med flåtbid.

Ifølge B.T blev dette først opdaget i 2013 af svenske forskere, og derfor har man endnu ikke meget viden på det område.

TV2 Norge skriver endvidere, at der siden 2009 er blevet diagnosticeret 300 patienter med kødallergi alene i Stockholm. De får altså allergiske reaktioner, hvis de indtager et stykke kød.

Læs også

DMIs prognose: Resten af sommeren bliver køligere