Aldi melder ud om vigtig ændring: Vil få store, men positive konsekvenser

Foto: Shutterstock

Én af verdens største supermarkedskæder vil lave store fremskrift ved hjælp af en forholdsvis lille ændring.

Supermarkedskæden Aldi har mere end 11.000 butikker fordelt ud over det meste af verden, og en del af kæden har netop delt en vigtig nyhed til de af deres kunder, som drikker mælk. 

Det skriver britiske medier. 

Læs også

28-årig mand gik ind i Rema 1000 for at pante: Kom ud med en million

Supermarkedskæden, som har omkring 200 butikker i Danmark, har nemlig valgt at lave en forholdsvis lille, men ekstremt vigtig ændring på deres mælkekartoner, som bliver solgt i Aldi-butikker i Storbritannien. 

Normalt har mælkekartonerne, som bliver solgt i Aldi-butikker hos vores nabo mod vest, grønne plastiklåg, men fremover vil disse låg være gennemsigtige, og selvom det måske lyder som en forholdsvis lille og ligegyldig ændring, så kommer det faktisk til at få enorme, positive konsekvenser. 

Ændringen kommer nemlig til at spare Jorden for tonsvis af CO2 hvert eneste år, da gennemsigtig plastik er meget nemmere at genbruge end farvet plastik. 

Helt konkret forventer Aldi i Storbritannien at kunne genbruge omkring 60 tons plastik om året, som normalt ville blive brændt. 

"Vi ved, at det bliver stadigt vigtigere for vores kunder, at deres hverdagsprodukter er miljøvenlige, og vi overvejer konstant måder, hvorpå vi kan blive et mere miljøvenligt supermarked," har kædens direktør for plastik og indpakning, Richard Gorman, forklaret og uddybet: 

"Ved at afprøve gennemsigtige mælkelåg gør vi vores mælkeflasker nemmere at genbruge, så de kan laves om til ny indpakning."

Aldis mål er, at mindst 50 procent af kædens indpakning bliver genbrugt i 2025, og supermarkedskæden er godt på vej.

Læs også

Dyster melding: Skyhøje priser på mælk og smør er kommet for at blive

 

 

 

Dagens Gossip