Anne har været sygeplejerske i 32 år men nægter vaccination: Jeg elsker mit job, men er klar til at miste det

Foto: Privat

Hun mener, man bør have ret til at vælge, om man vil blive vaccineret eller ikke.

Anne Van Nieuwenhove, selvom det tynger hende, fastholder beslutningen: Hun har ikke i sinde at overholde den vaccinationspligt, som frontlinjen er pålagt. 

Den 32-årige Anne, der arbejder som sygeplejerske, elsker sit arbejde, men hun er klar til at miste det. 

Det skriver bhnet.be.

Læs også

Har du 'mormorarme', så prøv denne simple øvelse

"Jeg arbejdede på frontlinjen under de første to bølger. Jeg endte med at stå noteret for 97 timers overarbejde under den første bølge og 70 i løbet af den anden. Jeg gik med til dette for at få det hele til at køre. Men nu, hvor vi skal vælge mellem at blive vaccineret eller ikke, siger jeg fra." 

Det var med et tungt hjerte, hun meddelte sine kolleger, at hun valgte at forlade dem. 

"Reaktionen var dybest set den samme for alle, vaccineret eller ikke-vaccineret: Det er vrede og uforståelse. Vi blev betragtet som helte, da vi ikke blot gjorde vores arbejde, men mere til. I dag bliver vi udpeget og holdt ansvarlig for stigningen i antallet af sager," siger hun, hvorefter hun tilføjer: 

"Jeg fik stukket en undersøgelse i hånden, der viste, at plejepersonalet forurener patienterne, at man er ansvarlig for situationen. I dag finder du ikke et mere sikkert sted end et hospital. Vi har det udstyr, der skal til, vi respekterer barrierebevægelserne. Jeg bliver jævnligt testet - endda for egen regning - for at være sikker på, at jeg ikke smitter, i modsætning til vaccinerede mennesker, der kan være asymptomatiske." 

Det, der gør mest ondt på Anne Van Nieuwenhove, er, at hun frataget sin frie vilje, mener hun. 

"Jeg er vaccineret mod hepatitis, får ofte booster-shots mod stivkrampe, så jeg er på ingen måde modstander af vacciner. Jeg forsvarer ikke en konspirationstese eller tror på implantation af en chip eller noget. Det, som jeg ønsker, er friheden til at vente, uden at skulle skynde sig eller haft tid til at bemærke mulige bivirkninger."

Læs også

Nu er dommen mod Nicki Bille fældet