Bander stjæler hunde: 'Betal eller hunden dør'

Foto: Shutterstock.com

Tallene, som den nye forskning vidner om, er intet mindre end foruroligende. Det fremgår af tallene, at man sidste år oplevede, at kun 23% af hunde, der var blevet stjålet, blev genforenet med ejeren.

Det fremgår nemlig også, at det blot er 48 ud af 1.492 hundekidnappere, der ender med, at der bliver kørt en sag mod gerningsmanden. Det vil sige, at det blot er 3%, som ender med at stå ansigt til ansigt med retfærdigheden, hvilket vidner om, at problemet bliver ved med at vokse.

Dem, der har et kæledyr ved sin side, vil muligvis have holdt dem ekstra tæt, da man hører om flere og flere, der får sin bedste ven taget fra sig med ét. Det er blandt andet dette, som flere kæledyrsejere har knyttet nogle ord til, hvor man blandt andet får fortalt, hvordan de oplevede at modtage breve, som altså blev brugt til at opkræve løsesum. 

Det skriver Mirror.

Læs også

Ung mand omkommer på sin første vagt som brandmand

35-årig Bodeane Rostron, som kommer fra Bolton, Lancs, fortæller, at han fik stjålet sin Old English Bulldog den 8. april. Tyvene havce brudt ind i Bodeanes campingvogn. 

"Det var lidt efter, hun var blevet stjålet, at han modtog et opkald, hvor personen sagde, at jeg skulle give ham £2000, hvis jeg ønskede at se min hund igen."

Noget, som umiddelbart mange kæledyrsejere vil kunne nikke genkendene til, er, at man skaber et tæt bånd med sit kæledyr, hvilket også Bodeane havde med sin hund. Han fortæller, at det var som om, at man havde fået stjålet sit barn.

"Jeg var nødt til at fortælle dem, at jeg ikke havde så mange penge. Det er så modbydeligt, at jeg ikke kan finde ord for det. Det kan være altødelæggende, da det kan svare til, at man får stjålet sit barn. Det er tilfælde som disse, hvor der er tale om organiseret kriminelle, der er ude efter hunde, som de kan sælge tilbage til ejeren. Det er nemme penge for dem," kommer det fra Bodeane.

Ifølge Teamdogs.co.uk blev der i 2020 stjålet 1699 hunde, men Direct Line estimerer, at der nærmere er tale om 2438. Det kan dog blive uhyre svært at komme frem til et præcist tal, hvilket Debbie Matthews, der er fortaler for Stolen and Missing Pets Alliance, knytte nogle ord til. 

"Hvis du tog telefonen op og ringede til politiet, så ville de sagtens kunne fortælle, hvor mange cykler, der er blevet stjålet, da de har en seperat kategori. Det gælder dog ikke hunde, og man kan derfor ikke få et præcist antal. 

Hun har kæmpet for forandring siden 2006. Det var samme år, hendes to terriere blev stjålet, hvilket blev startskuddet til en lang kampagne. 

"Du kan ikke sætte en pris på en hund. De er uerstattelige og er en stor del af familien, hvorfor de fortjener at blive behandlet med respect," siger Debbie.

Læs også

Mystisk video: Spøgelsesjæger stødte på børnespøgelse

 

Dagens Gossip