Bankerot: Har foræret formue på 50 milliarder væk

Foto: Shutterstock

Charles Feeney har gennem sit liv skabt en enorm formue. Da den toppede, stod der omtrent 50 milliarder kroner på bankbogen. I dag er alle pengene væk.

Milliardæren Charles "Chuck" Feeney" har foræret hele sin formue væk. Men ikke på én gang. Det har nemlig taget ham 40 år at forære de mange penge væk.

I denne uge satte han sidste punktum, da han skrev under på et stykke papir, der officielt lukkede lukkede den fond, der har uddelt hans penge til diverse formål.

Læs også

Lille pige til læger: 'Lad mig dø'

Feeney, der i dag er 89 år gammel, grundlagde sin formue i 1960, da han åbnede sin første Duty Free-butik. Siden dengang er pengene væltet ind. Feeney besluttede dog hurtigt, at pengene skulle komme andre til gode.

"Jeg ser ingen grund til at vente med uddelingen af penge, når man kan gøre så meget godt ved at støtte gode formål. Og så er det i øvrigt også sjovere at dele ud, mens man stadig er i live, end når man er død," har Feeney sagt til Forbes.

Har alle dage været anonym

I modsætning til andre milliardærer, har Feeney formået at holde sit filantropiske arbejde relativt anonymt. Han har ikke haft behov for hyldest. Tværtimod.

Hans formue er blevet fordelt blandt et bredt spektrum af forskellige formål. Det omfatter uddannelse, kampen mod dødsstraf i USA samt en række menneskerettighedsorganisationer. Endvidere har han støttet det vietnamesiske sundhedsvæsen med et milliardbeløb.

Læs også

Fie Laursen i vildt karriere skift: Nu kan du få hendes hjælp til dette

Efter fondens opløsning er der ikke mange penge tilbage af den tidligere enorme formue. I 2012 fortalte Feeney, at han havde afsat to millioner dollars (svarende til omtrent 12,6 millioner danske kroner) til sig selv og sin kone. 

Han har derfor været beskeden, da han satte penge til side til hans kone og ham selv, som for øvrigt bor i en lille lejlighed i San Francisco.

 

Dagens Gossip