'Barbarisk' straf: 25 dømte pædofile skal kemisk kastreres

Foto: Shutterstock

En række dømte pædofile afventer i øjeblikket at blive kemisk kastreret. En af dem, der allerede har gennemgået proceduren, kalder straffen for 'barbarisk'.

I alt venter 25 dømte pædofile mænd på at blive kemisk kastreret i Kasakhstan. En pædofil, der allerede har gennemgået proceduren fortæller, at han 'ikke ønsker det for deres værste fjende'. Det skriver det britiske medie The Sun.

Læs også

Topchefen der tjener 11,2 millioner kroner OM DAGEN

Denne gruppe seksualforbrydere er derfor ikke de første til at gennemgå proceduren, som en mand har beskrevet som, at det 'gør så ondt', at han næsten ikke kunne gå. 

I dette år vil antallet af kemisk kastrerede pædofile stige til 95 i den tidligere sovjetiske stat. Prisen for denne procedure er lidt over 1.500 kr. pr. pædofil, ifølge sundhedsministeriet i Kasakhstan. 

De hårde lov blev indført i 2018, hvilket har medført, at myndighederne kan injicere kemikalier i seksualforbryderne, som har til formål at mindske deres sexlyst. Straffen bliver brugt mod mænd, der sidder fængslet for voldtægt eller andet seksuelt overgreb på børn. 

Den 41-årige Yerkinbek Alimebdov, der seksuelt forulempede to skolepiger, blev den første dømte, der blev kemisk kastreret under det nye regime i 2019. 

Siden introduktionen af denne form for straf, har en pædofil udtalt, efter at have gennemgået den første injektion, at det er 'utrolig svært' og at han 'ikke ville ønske det for sin værste fjende'. 

Derudover opfordrede han også til at indføre et forbud mod proceduren, som han kaldte for 'barbarisk'. 

Imidlertid mener regeringen, at brugen af kemisk kastrering blandt dømte pædofile i sidste ende vil skabe en reduktion i antallet af seksualforbrydelser mod mindreårige. 

Alexey Milyuk fra indenrigsministeret i Kasakhstan, har udtalt, at siden loven blev indført, er 'antallet af seksualforbrydelser mod mindreårige faldet med 15,4 procent'. 

Han tilføjede, at den 'markant strammere lovgivning' også har gjort det muligt at øge fængselsstraffen for voldtægt og seksuelt overgreb mod børn. Før var strafferammen op til 12 år, men nu lyder den på livstid. 

69-årige Zoya Manaenko, der har fået til opgave at kastrere de pædofile på et fængselshospital, har udtalt, at hun mener, at Vesten bør følge den sovjetiske stats eksempel. 

Hun begyndte at arbejde i landes fængselssystem for 35 år siden, og insisterer på, at det er det rigtige, at pædofile får den 'ultimative straf'. Hun sagde også, at hun ikke havde nogen betænkeligheder ved at 'fjerne deres maskuline styrke'. 

"Disse mennesker skal stoppes på en eller anden måde," sagde hun. 

"De begår forfærdelige forbrydelser mod børn. Så det er rigtigt, at loven tillader dette." 

Kasakhstan offentliggør også billeder, navne og adresser på alle pædofile, når de bliver løsladt fra fængslet. Sidste år viste et kort placeringen af 234 'potentielt farlige pædofile', som var blevet løsladt fra fængsel.

Læs også

Chokerende video: MMA-kæmpers finger forsvinder under kamp

"Disse mennesker har børn, familier, børnebørn, og nu er de i denne database. Jeg tror, at det er et komplekst emne. Det burde have været mere gennemtænkt," sagde advokat Rena Kerimova om det etiske aspekt af at offentliggøre denne liste. 

 

Dagens Gossip