Barn havde håndgranat med i børnehave: Kunne være gået af når som helst

Foto: Shutterstock.com

Det kunne være gået grueligt galt i en svensk børnehave i Kristianstad, da en lille dreng havde taget en håndgranat med. Granaten kunne nemlig gå af når som helst.

En kæmpe tragedie kunne have udspillet sig i den svenske by Kristianstad, da en lille dreng havde taget en vaskeægte håndgranat med sig i børnehave. Den havde han nemlig fundet, og nu var det tid til at vise dem frem til alle sine kammerater.

Der var dog ingen af børnene, der havde den fjerneste ide om, hvor tæt på de kunne være på at miste livet, for det har nemlig vist sig, at håndgranaten var skarpladt, og den kunne derfor være gået af når som helst. Det skriver det svenske medie Lokaltidningen, der er en svensk pendant til Lokalavisen i Danmark.

Læs også

Kommune har lavet stor fejl til 42 millioner kroner: Se om du får penge tilbage

Drengen havde fundet håndgranaten på et militært skydeterræn ved Rinkaby i løbet af sommeren, og i mellemtiden havde drengen haft håndgranaten liggende hjemme hos sig selv.

Afspærrede dele af byen

Da flere børn havde samlet sig omkring drengens håndgranat for at se den, fik en pædagog pludselig øje på, hvad drengen havde fundet. Han alarmerede derfor hurtigt myndighederne i byen, og der gik ikke længe, så var børnehaven lukket fuldstændigt af, mens dele af byen var afspærret.

Bomberyddere fik i løbet af aftenen tilintetgjort granaten, så den ikke længere kunne være til fare for nogle. Det mest rystende er dog, at granaten altså potentielt kunne være gået af, mens børnene var samlet omkring den. Det fortæller det svenske forsvar til Kristianstadsbladet.

Heldigvis skete der altså ikke noget, og politiet har oplyst til medierne om, at de ikke påtænker at sigte forældrene for noget strafbart.

Læs også

Advarsel: Nu er dansk hund også på mystisk vis død! - Vær opmærksom på disse symptomer

 

 

Dagens Gossip