To betjente er mistænkt i sag om dødsfald i Norge: Politiinspektør mener ikke, at politiet brugte for meget magt

Foto: Shutterstock

To betjente har fået status som "mistænkt" i en norsk sag, hvor en psykisk ustabil mand mistede livet kort efter en voldsom anholdelse.

Specialenheden i Norge har startet en efterforskning efter et dødsfald i Ålesund, som to norske betjente måske var involveret i. 

Det skriver NRK.

Læs også

Kæmpe chok: Coop lukker Kvickly, Irma og Superbrugsen

Lørdag blev politiet kaldt ud til en adresse i centrum af den norske by på grund af en hændelse, som udviklede sig til anholdelsen af en mand, som ifølge politiet var psykisk ustabil og til fare for både sig selv og andre. 

Grundet mandens ustabilitet forløb anholdelsen langt fra roligt, og manden afgik ved døden senere på dagen efter anholdelsen.

Derfor bliver sagen nu automatisk efterforsket af norsk politis Specialenhed, og de to tilstedeværende betjente er blevet afhørt med status som "mistænkt."

Ifølge efterforskningsleder Thomas Arntsen er det dog ren rutine, og intet tyder på, at de to betjente har handlet ulovligt, da de foretog anholdelsen. 

"De er afhørt med status som mistænkt. Det er helt rutine i sådan et tilfælde. Der er ikke grundlag for at sigte dem lige nu. [...]," har Arntsen forklaret, og politiinspektør Erik Steen Mikalsen mener heller ikke, at de to betjente handlede forkert. 

"Der er ingen mistanke om, at politiet har brugt for meget magt. Vi har gjort, hvad vi kan for at få kontrol over den pågældende for at give ham den nødvendige hjælp," har han således udtalt. 

En video af den voldsomme anholdelse kan ses på NRK's hjemmeside ved at trykke her

Det er endnu ikke offentliggjort, hvad dødsårsagen var. 

I Danmark er det Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), der automatisk efterforsker sager, hvor folk er døde eller kommet alvorligt til skade i politiets varetægt. 

Læs også

Kvinde leder efter sin forsvundne bror: 2 dage senere finder hun en bil der ligger på hovedet og går i panik

 

 

 

 

 

Dagens Gossip