Big Bird-skuespilleren Caroll Spinney er død

Skuespilleren Caroll Spinney, der bedst er kendt fra Sesame Street er gået bort. Foto: Pixabay

85-år gik den amerikanske stemmeskuespiller Caroll Spinney hen og blev, før han i går gik bort som følge af sygdommen dystoni.

Du ville højst sandsynligt ikke kunne genkende ham, hvis han gik forbi dig på gaden. Åbnede han til gengæld munden, så ville der være langt større sandsynlighed for, at du ville kunne genkende Caroll Spinney.

Den 85-årige amerikaner lagde nemlig stemme til den store ikoniske fugl ved navn ‘Big Bird’ fra det populære Sesame Street eller Sesamgade, som serien hed på dansk.

Læs også

MasterChef-kok er død

Desværre har den populære stemmeskuespiller lagt stemme til Big Bird for sidste gang, for søndag gik han bor i sit hjem i Connecticut i USA, skriver mediet News.com.au.

Ifølge det australske medie så døde Caroll Spinney af lidelsen dystoni, som han havde haft igennem længere tid.

Caroll Spinney fik sin debut på Sesame Street tilbage i 1969. Han arbejdede på showet i knap 50 år, hvor det foruden stemmen til ‘Big Bird’ også lagde stemme til en anden populær karakter ‘Oscar the Grouch’.

Foto: Andrew Schwartz/Splash/Ritzau Scanpix

Tager man et kig på filmhjemmesiden IMDB, så vil man også kunne se, at det stort set kun er de to nævnte karakterer, som han har arbejdet med hele sit liv. Uanset hvilket program han har været med i, om det har været Saturday Nignt Live, en reklame til Super Bowl eller noget helt tredje, så har det været som en af de to ikoniske karakterer.

Caroll Spinney efterlader sig sin kone Debra Jean Gilroy samt tre børn og fire børnebørn.

Læs også

Derfor leverede politiet pizza i dansk by

 

 

Dagens Gossip