Bill Cosby er på fri fod

Foto: Shutterstock

Bill Cosbys dom for seksuelle overgreb er blevet omstødt af en domstol.

Bill Cosby har siddet fængslet i tre år, da han i 2018 blev kendt skyldig i tre tilfælde af seksuelle overgreb. Nu er den amerikanske skuespiller dog blevet løsladt. Det sker efter, at Pennsylvanias højeste domstol har ophævet hans dom.

Læs også

19-årig kvinde har været forsvundet siden torsdag: Nu er hun fundet død

Det skriver nyhedsbureauet AFP ifølge Ekstra Bladet.

Årsagen til, at hans dom er blevet ophævet er, at der er blevet fundet en aftale med sagens tidligere anklager, som forhindrede ham i at blive anklaget.

Bill Cosby, der er kendt som skuespiller og komiker i hele verden, blev for tre år siden kendt skyldig i flere seksuelle overgreb. Dengang blev han idømt op til 10 års fængsel.

Sagens anklager krævede dengang, at han blev idømt en straf på mellem fem og ti års fængsel. Den kendte skuespiller og komikers forsvars argumentere derimod for, at den 81-årige Bill Cosby skulle have lov til at afsone i husarrest, da hans helbred ikke er godt.

Forsvaret fik ikke medhold i deres ønske om, at Cosby skulle have lov til at afsone sin straf i husarrest. Derimod blev han idømt en fængselsstraf, som han altså nåede at afsone næsten tre år af.

Bill Cosby er blevet anklaget for et stort antal seksuelle overgreb. Siden den første kvinde stod frem, er der mere end 60 kvinder, der har anklaget den kendte skuespiller og komiker for seksuelle overgreb. De mange overgreb skulle angiveligt have stået på siden 1960'erne.

I og med, at en stor del af de overgreb, som Cosby er blevet anklaget for, er juridisk forældede, er det kun enkelt sag, der faktisk er endt for retten.

Anklagen kommer fra kvinden Andrea Constand, og denne sag tog sin begyndelse i 2017. Hun anklagede Cosby for at have bedøvet hende med piller, hvorefter han forgreb sig på hende.

Læs også

Kit udtalte sig om Mai Manniche: Nu har hun modtaget en regning på 37.500 kroner

Bill Cosby har under hele sagen erklæret sig uskyldig i alle anklager mod ham.

 

Dagens Gossip