Bizar TikTok-trend: Sundhedspersonale filmer sig selv, når en patient dør

10/07/2022 16:30

Mathias Busekist

Udland
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale bruger den sociale videoplatform TikTok til at dele deres reaktioner efter en patients død.

Mest læste i dag

Den nye TikTok-trend skal være med til at fremhæve, hvordan mennesker, der arbejder inden for den medicinske verden, bliver påvirket i dagligdagen.

Men der skulle ikke gå lang tid, før trenden blev fået i småstykker, for der er nemlig et hav af Twitter-brugere, der langer ud efter den

Foto: TikTok

"Jeg mistede mange patienter under pandemien, virkelig mange. Men denne form for performativt affald medfører, at jeg rammer et niveau af raseri, som ikke kan beskrives med ord," skriver en Twitter-bruger.

"Patienten døde. Lad mig sætte min telefon op og optage en video, der viser, hvor traumatiseret, jeg er," tilføjer en anden. 

"Når du er følelsesmæssigt oprørt over tabet af et liv - med rette - men derefter henleder opmærksomheden på dig selv, så andre kan se, at du er oprørt, så handler det ikke længere om den person, der døde, eller om deres minde, men snarere om dig selv. Det kaldes narcissisme," kommer det fra en tredje. 

Daily Mail skriver, at flere TikTok-brugere har deltaget i trenden ved at dele videoer, der viser dem, der ser synligt chokeret ud, mens nogle også har skrevet en tekst, der forklarer, hvordan patienten døde. 

Foto: TikTok

TikTok-modreaktionen har været så voldsom, at mange måtte slå kommentarfeltet fra, fordi der var så mange voldsomme kommentarer.

Der er sågar flere, der har været nødsaget til helt at slette deres bruger. 

Der er ingen tvivl om, at det kan være utroligt svært at arbejde i sundhedsvæsenet, især når det gælder mental sundhed.

Behandlinger, sagsbehandlinger og håndtering af ustyrlige mennesker kan tage hårdt på folk.

Og det er bare i løbet af en normal dag.

Men det ændrer ikke på, at mange ønsker, at denne trend bare bør sove ind hurtigst muligt.