Blev idømt fængselsstraf på baggrund af en kvindes drøm: Så meget får han i erstatning efter mere end 30 år i fængsel

Skrevet af Mathias Busekist

24/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter at have siddet fængslet i mere end tre årtier, fik han endelig frihed.

Mest læste i dag

I retten kom det frem, at en kvinde var blevet udsat for et brutalt overfald i sin lejligheden natten efter en fest.

I den forbindelse kunne hun identificerede Clarence Moses-el som sin overfaldsmand, fordi hun mente, hun havde set ham "i sine drømme".

Overfaldet, der fandt sted i nattens mørke, var så voldsomt, at hun fik brud på ansigtsknoglerne og mistede synet på det ene øje.

Indledningsvist fik hun ellers identificeret tre mænd, som hun havde drukket med samme aften, som hun mente, kunne have været skyldige i overfaldet.

Men forklaringen blev trukket tilbage, skriver UniLAD.

Senere skiftede hun nemlig historie, så den i stedet for lød, at hun havde haft en drøm, hvor en mand, som hun kendte, og som gik under kælenavnet "Bubbles", overfaldt hende.

Efter disse oplysninger blev Moses-el hurtigt arresteret og senere idømt 48 års fængsel i retten.

Moses-el holdt dog aldrig op med at kæmpe mod dommen og insistere på sin uskyld, og senere fremsatte han en påstand om "ineffektiv advokatbistand" mod sin offentlige forsvarer for ikke at have fået foretaget en DNA-test før retssagen - en påstand, som Colorados domstole afviste.

Politiet blev videre fanget på fersk gerning efter at have smidt fysiske beviser i en container, selv om der stod "Må ikke destrueres" med fed skrift.

Politiet blev hurtigt frikendt for alle anklager mod dem.

Efter en ny retssag i november 2016 og en anden mands indrømmelse af overfaldet, blev Moses-el frikendt for alle anklager og endelig løsladt efter at have tilbragt 25 år bag tremmer.

"Dette øjeblik er et øjeblik, jeg har kæmpet for i lang tid," siger han til The Denver Post.

"Jeg vil bare gerne hjem til min familie og mine børnebørn. Det er vidunderligt, jeg har ventet længe på det her."

Nu, mere end tre årtier efter sin dom, har han bevist sin uskyld og er i samme ombæring blevet tildelt 2.304.979 dollars, svarende til næsten 16 millioner kroner, for den uberettigede fængsling.