Blev spyttet på da hun passede sit arbejde, nu er hun død af coronavirus

En britisk billetsælger er død af coronavirus efter en rejsende hostede på hende. Foto: Shutterstock

På Victoria Station i London blev en kvindelig billetsælger og en kollega hostet og spyttet på af en rejsende. Det skete allerede i marts, hvor den rejsende samtidig fortalte, at han havde coronavirus. Begge medarbejdere blev syge og nu er den ene død.

Allerede få dage efter, at de to kvinder var blevet hostet og spyttet på, blev de syge. Få uger efter dør den ene af kvinderne. Det drejer sig om den 47-årige Belly Mujinga, det skriver The Independent.

Den nu afdøde billetsælger havde i forvejen problemer med sine luftveje. Hun blev derfor lagt i en respirator på Barnet Hospital. Allerede den 5. april afgik hun ved døden. Det har hendes fagforening offentliggjort.

Læs også

Mette Frederiksen breaker: Ny styrelse skal fremtidssikre Danmark

"Vi er chokerede og knuste over Belly Mujingas død. Hun er en af alt for mange i forreste linje, der har mistet livet til coronavirus. Som en sårbar person med kendte sundhedsproblemer, som hendes arbejdsgiver kendte til, kan man spørge ind til det rimelige i, at hun ikke blev flyttet til andet arbejde tidligt i coronaepidemiens forløb," siger generalsekretær for den nu afdøde kvindes fagforening, Manuel Cortes.

Politimyndigheder skal nu undersøge sagen nærmere

Den særlige politimyndighed,d er er tilknyttet det engelske transportsystem, British Transport Police, fortæller at alle omstændigheder omkring dødsfaldet og den syge kollega skal undersøges. I det mest ekstreme tilfælde kan den hostende rejsende retforfølges. 

Den afdøde 47-årige kvinde efterlader sig datteren Ingrid på 11 år. 

"I stedet for at lette på coronarestriktionerne, burde myndighederne sikre, at der tages de rette forholdsregler, så unødige dødsfald  undgås. Enhver sårbar person, burde have mulighed for at arbejde hjemmefra," skriver fagforeningens formand i en udtalelse.

Victoria Station er et af de travleste trafikknudepunkter i London, hvor der hvert år er flere millioner af rejsende.

England er stadig hårdt ramt af coronavirus. Per dags dato er der registeret mere end 225.000 smittede og mere end 32.000 har mistet livet.

Læs også

Usandsynligt at der kommer en anden bølge af coronavirussen

 

 

 

 

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip