Blodigt angreb på passagerbus: 34 mennesker dræbt

Foto: Shutterstock

En civil bus er blevet udsat for et blodigt angreb. Foreløbigt er 34 mennesker meldt dræbt, men antallet af ofre forventes af stige.

Bevæbnede mænd har dræbt 34 mennesker under et angreb på en civil bus i det vestlige Etiopien, ifølge Ritzau og AFP. 

Læs også

Ti patienter omkommet i brand på hospital

Etiopiens Menneskerettighedskommission har udsendt en meddelelse om angrebet. I denne meddelelse fortæller de, at der på nuværende tidspunkt er 34 ofre for angrebet. De skriver dog også, at de forventer, at dette tal vil stige. 

Det blodige og forfærdelig angreb på den civile bus fandt sted i det østafrikanske land lørdag aften. Mere specifikt blev passagerbussen angrebet i en etiopisk region ved navn Benishangul-Gumuz. 

Alt tyder på, at angrebet på bussen var et tilfældigt udvalgt mål. Bussen var nemlig fyldt med civile borgere, hvoraf 34 indtil videre er meldt dræbt, mens antallet kan stige. 

Angrebet kommer på et tidspunkt, hvor de centrale myndigheder i hovedstaden Addis Abeba har rettet deres fokus mod et væbnet opfører, der foregår i den nordlige del af landet. Det vides dog ikke, hvorvidt angrebet på denne passagerbus har nogen relation til disse oprør.

Læs også

Teenager dræbte hele sin familie: Hans motiv er afskyeligt

I den nordlige del af landet er den etiopiske hæren blevet sat ind. Det er sket som et modsvar til den oprørske regering i regionen Tigray. 

 

Dagens Gossip