Børnehave lukkes på grund af risiko for radikalisering

Foto: Saimagårdens förskola

En børnehave er blevet lukket, fordi det frygtes, at børnene bliver radikaliseret af en mand med tilknytning til 'Det muslimske broderskab'.

Et fuldstændigt enigt, svensk uddannelsesudvalg har fredag formiddag besluttet, at Saimagårdens børnehave i Stockholm-bydelen Akalla skal lukke øjeblikkeligt på ubestemt tid på grund af risiko for, at børnene i børnehaven bliver radikaliseret. 

Det skriver svenske Aftonbladet.

Læs også

Ung mand med hamstertaske kørte rundt på løbehjul og tog billeder af solbadende kvinder i Vejle

Beslutningen blev truffet, fordi Sikkerhedspolitiet i Sverige har advaret om, at en person med tilknytning til 'Det muslimske broderskab', som derfor repræsenterer en "totalitær ideologi", har lov til at have stor indflydelse på børnehaven. 

'Det muslimske broderskab' er ikke kategoriseret som terrororganisation, men ifølge Sikkerhedspolitiet i Sverige er ideologien uforenelig med svensk frihed og rettigheder. 

På grund af denne persons indflydelse på børnehaven frygter Sikkerhedspolitiet i Sverige ifølge Svenska Dagbladet, at børnene i børnehaven risikerer at blive radikaliseret, og derfor er børnehaven blevet lukket. 

Skolerådsmand Isabel Smedberg-Palmqvist har forklaret, at uddannelsesudvalget ikke har "kompetencen til at lave den type vurdering," men at de må "lytte" til Sikkerhedspolitiets vurdering.

"Det er den eneste myndighed, der besidder den type oplysninger," har hun forklaret. 

Den fond, som driver børnehaven, fik tidligere i år annulleret deres tilladelse til at drive to muslimske friskoler i henholdsvis Uppsala og Stockholm.

Læs også

Stor virksomhed deler bemærkelsesværdigt billede: Hvis du er uenig, er det bare ærgerligt

 

 

 

 

Dagens Gossip