Borgere i chok over brev: Sluk radiatoren og reducer vandforbruget eller få en bøde på 37.000 kroner

Skrevet af Mathias Madsen

96 uger siden

|

27/07/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et tilsyneladende officielt brev landede forleden i tusindvis af borgeres postkasse, og fik dem til at tabe kæben.

Dagens topnyheder

Det er de færreste, der er i tvivl om, at priserne på de fleste ting stiger voldsomt lige for tiden. 

Især el og gas er hårdt ramt af prisstigninger, og selvom det allerede er et stort problem for mange menneskers økonomi, så bliver det desværre kun værre, når det bliver efterår og vinter, og mange ikke kan undvære varmen.

Flere håber - eller måske endda forlanger - derfor, at regeringen træder til og sænker afgifterne, men i den tyske by Kassel modtog tusindvis af indbyggere forleden et brev, hvori der stod, at byens politikere havde valgt en helt anden løsning på de stigende priser, og det var ikke en løsning, som faldt i god jord. 

Det skriver Tag24.de. 

Ifølge mediet forklarede brevet, som tilsyneladende kom fra byrådet i Kassel og fjernvarmeværket 'Städtische Werke AG', at borgerne i byen fra d. 1. oktober ville blive pålagt strenge begrænsninger for brug af el, vand og varme. 

I brevet stod der for eksempel, at det kun vil være tilladt at have sine radiatorer tændt i 30 minutter om dagen og højst på 'niveau 3', ligesom brevet indførte bestemte tidsintervaller på ugen, hvor det slet ikke var tilladt at bade med varmt vand. 

Overtræder man disse nye begrænsninger, vil det resultere i en bøde på 5.000 euro (37.000 kroner), lød det desuden i brevet.

Fyldt med fejl

Brevet fik massevis til at råbe op og brokke sig, mens andre tog det mere roligt. 

Flere havde nemlig bemærket, at brevet var formuleret på en uofficiel måde, ligesom det var fyldt med stave- og kommateringsfejl, hvilket virkede ulogisk, hvis det virkelig var blevet skrevet af byrådet i Kassel og 'Städtische Werke AG'.

Derfor tog nogle borgere kontakt til byrådet, som kunne bekræfte deres mistanke om, at brevet var forfalsket og slet ikke stammede fra en officiel kilde. 

"Bemærk: Et forfalsket brev er lige nu på vej, som antyder, at Kassel by sammen med Städische Werke AG regulerer tiderne for varmt vand og begrænser varmeydelsen for beboerne fra efteråret," stod der således kort tid efter i et opslag på byens officielle Facebook-side.

I opslaget understreges det til sidst, at oplysningerne er "forkerte," og modtagere af brevet opfordres derfor til at "ignorere det og smide det væk."

Kassel ligger i det vestlige Tyskland. Byen har 194.000 indbyggere og er dermed den tredjestørste by i delstaten Hessen.