Borgmester bekymret for OL: Paris ramt af alvorligt folkesundhedsproblem

04/10/2023 10:09

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du ikke er vild med at blive bidt, skal du måske genoverveje turen til denne by.

Mest læste i dag

Paris står over for en invasion af væggelus, hvor insekterne bliver set vidt omkring i byen.

Rapporter om skadedyrene begyndte at dukke op på hoteller og feriehuse i Paris i løbet af sommeren, og der har siden været observationer alle mulige uventede steder, fra biografer til Paris Metro.

Passagerer er blevet forfærdede efter at have set insekterne på tog og metrovogne, og de dobbelttjekker altid deres sæder. Det skriver Unilad.

Det ser ud til, at de er gået endnu længere væk end som så.

Nogle rapporter er dukket op om de ihærdige insekter, der blev set på en færge fra Marseille til Tanger i Marokko.

Tingene er blevet dårlige nok til, at havnemyndighederne i Tanger har indført yderligere sundhedsforanstaltninger for at forhindre væggelus i at ankomme til landet fra Frankrig.

Passagerer på skibet fra Frankrig måtte vente ombord, mens skibet og dets last blev renset og desinficeret.

Væggelus vil almindeligvis leve på varme, afsondrede steder med stof, naturligvis også senge. De kan også gemme sig mellem gulvbrædder, i stikkontakter eller endda bag tapet i nogle tilfælde.

Siden de øgede observationer har eksperter i Frankrig understreget, at de ikke er et resultat af dårlig hygiejne, men har en meget høj reproduktionshastighed.

Så når de finder et sted, de kan lide, kan deres befolkning eksplodere.

De små parasitter er synlige for det menneskelige øje og lever af menneskeblod. Deres bid kan forårsage irritation, udslæt, røde pletter og øge risikoen for en hudinfektion, samt forårsage søvntab på grund af kløen.

Heldigvis er væggelus i øjeblikket ikke kendt for at sprede nogen infektioner gennem deres bid.

Viceborgmester i Paris Emmanuel Grégoire skrev til den franske premierminister Élisabeth Borne og sagde: "Væggelus er et folkesundhedsproblem og bør erklæres som sådan."

Grégoire udtrykte også bekymring over de kommende olympiske og paralympiske lege i 2024, som den franske hovedstad skal være vært for.

"Staten har et presserende behov for at sætte en handlingsplan på plads mod denne plage, da Frankrig forbereder sig på at byde velkommen til de olympiske og paralympiske lege i 2024," skrev han.

I mellemtiden har transportminister Clément Beaune annonceret, at der vil være et møde med operatører af offentlig transport i denne uge som en måde at 'berolige og beskytte' offentligheden på.