Folk kan ikke tro deres egne øjne: DMI melder om 24 grader, men ...

04/10/2023 08:20

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er god grund til at spidse øre.

Mest læste i dag

Det er ikke gået nogens næse forbi, at danskerne har oplevet noget af en blandet landhandel i henhold til vejret i de seneste par måneder.

Sommersæsonen bød på masser af nedbør, men efteråret til gengæld har budt på et par sommerlige dage, og på søndag ser ikke ud til at være nogen undtagelse.

Det kommer i kølvandet på en særdeles våd start på efteråret, årets første oktober-tirsdag bød danskerne på noget af et skyl.

DMI havde oprindeligt udsendt et kategori 1-varsel, men den blev opgraderet til kategori 2, hvilket betyder, at vejret kan påvirke dine omgivelser samt forstyrre trafik og forsyning.

Varslet stod ved magt indtil tirsdag klokken 16, og danskerne hænger ikke længere på den.

Efter et sådant regnskyl var der nok mange danskere, der havde forventet, at efterårsvejret nu for alvor ville bide sig fast, men de danskere kan godt tro om igen.

De kommende dage bringer dog stadig ustadigt vejr til Danmark, hvorfor perioder af regn og blæst vil kunne opleves, men der er også chancer for solstrejf indimellem.

Fredag og tidligt lørdag ser ud til at bringe et par varmefronter med skyer og regn, der bevæger sig ind over landet fra vest. I løbet af weekenden er der endda mulighed for, at sommervarm luft kan strømme op over Danmark, og det kan resultere i mere behagelige temperaturer.

Lørdag kan gradvist klarne op, og søndagen har potentiale til at byde på solskin og temperaturer, der når mellem 20 og 24 grader. Dog kan det blive en blæsende dag med vind fra sydvest.

Men det stopper ikke her.

Det er nemlig værd at bemærke, at ikke alle vejrprognoser peger i retning af sol og varme i weekenden.

Eftersigende bliver det en kamp om herredømmet i Danmark, hvor et højtryk mod syd og et lavtryk mod nordvest, kæmper om at bide sig fast over Danmark.

Og skulle lavtrykket bevæge sig ind over Danmark, så er der ingen grund til at trække ekstra på smilebåndet. Der vil betydeligt koldere luft med byger nemlig strømme ind over Danmark.

Der er altså for alvor lagt i kakkelovnen til et par spændende dage, hvor det først senere på ugen står sort på hvidt om danskerne skal hive regntøjet eller shortsene ud af skabet.