Borgmester forbyder borgere at dø i weekenderne

I den franske by Le Gresle er det forbudt at dø i weekenderne. Foto: Pixabay.com

I kommunen La Gresle, vest for Lyon i Frankrig, har borgmesteren vedtaget et dekret, der forbyder borgere i kommunen at dø i weekender og på helligdage. Det sker som en protest mod den nuværende mangel på mandskab i det lokale sundhedsvæsen.

Isabelle Dugelet er borgmester i den lille by La Gresle, der ligger 70 kilometer fra Lyon. Byen har ca. 850 indbyggere. Byens politikere godkendte forledes et kommunalt dekret, der forbød beboere at dø hjemme på lørdage, søndage og helligdage. Indtil videre er dekretet ikke tidsbestemt, så hvornår dekretet ophæves er uvist.

Ifølge den lille lokale avis "Le Progrès" tog det borgmesteren to en halv time at finde en læge, der kunne erklære en person død. Det er obligatorisk, at en læge erklærer personen død inden en begravelsessag kan indledes.

Borgmesteren Isabelle Dugulet kunne ikke skjule sin forargelse: "Det er mangel på respekt for de afdøde og deres familier. Kommunen vedtager dette dekret for at fordømme en katastrofal sundhedssituation i vores landsby og nabobyer."

Isabelle Dugulet siger, at der skal en absurd reaktion til for at gøre opmærksom på den absurde sundhedssituation byen står i, hvor manglen på læger er kritisk. "Folk har svært ved at finde en læge, og nogle gange er de nødt til at rejse mange kilometer for at få en,” siger hun.

Der er ingen oplysninger om, hvad straffen vil være, hvis nogen borgere i byen vælger at overtræde det nye dekret. 

Læs også

Ny art af edderkopper opdaget - Får din hud til at rådne op

 

 

Dagens Gossip