Borgmester vil udrydde hundeslagterier

I Danmark er det de færreste, der kunne finde på at spise hundekød, men sådan er det ikke i de asiatiske lande. Borgmesteren i den koreanske hovedstad Seoul vil dog gerne sætte en stopper for det, og han vil derfor af med de sidste hundeslagterier i byen.

I Kina Spiser De Hunde. Sådan lyder titlen på en dansk film, men det er nu også ganske rigtigt, at hundekød er en forholdsvis almindelig spise i de asiatiske lande. Sådan har det også været i den sydkoreanske by Seoul, hvor der decideret er slagterier udelukkende til at slagte hunde, men sådan skal det ikke være længere.

Ifølge mediet Korean Times vil borgmesteren i den sydkoreanske hovedstad nemlig ikke længere tillade hundeslagterier i byen, og allerede nu er flere af dem blevet lukket ned.

”I fortiden har vi haft mange hundeslagtere i Cheongnyangni, men jeg lukkede stort set dem alle sammen. Nu er der kun en enkelt eller to tilbage. Jeg kan ikke tvinge dem til at stoppe deres virksomhed, men jeg kan presse dem til at forlade byen”, fortæller borgmester Park Won-soon.

Ifølge koreanske dyrerettighedsaktivister, bliver der spist mellem 700.000 til 1 million hunde hvert år. Det tal er dog dalende, da det er blevet et tabu at spise hundekød blandt den yngre generation. En undersøgelse fra 2017 viste, at 70 % af den sydkoreanske befolkning ikke spiste hunde, men det var kun 40 % der mente, at der skulle forbydes.

8.500 hunde forlades hvert år

Det er dog ikke kun hunde som spise, som borgmesteren talte om, da han blev interviewet. Han fortalte nemlig, at han gerne vil gøre noget ved det store problem der er med gadehunde, som bor både gaderne og i området mellem Nord og Sydkorea.

En af årsagerne til, at der er så mange gadehunde skyldes, at hundeejere hvert eneste år vælger at forlade deres kæledyr. Omkring 8.500 hunde bliver forladt af deres ejere i den sydkoreanske hovedstad Seoul, og mere end en fjerdedel af dem, bliver aflivet fordi de ikke kan finde en ny ejer.

”Hvert år bliver 8.500 hunde forladt i Seoul, og en fjerdedel af dem bliver aflivet, fordi de ikke bliver adopteret. Jeg tror på, at vi kan skabe en fredfyldt verden, der også er et sikkert sted for dyr,” fortæller borgmesteren.

En af måderne hvorpå han vil hjælpe hundene, skulle være ved at gøre det mere appellerende for folk i Sydkorea at adoptere hunde. Konkrete metoder kommer han dog ikke nærmere ind på.

Læs også

Hjerteskærende video: Hund efterlades midt på gaden kort før jul

 

Dagens Gossip