Brand i historiske Château de Versailles: Alle evakueret

Mathias Madsen

1 uge siden

|

11/06/2024
Udland
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Tirsdag eftermiddag udbrød der brand i ét af Europas største slotsanlæg; Château de Versailles.

Dagens topnyheder

I april 2019 udbrød der brand i den historiske katedral Notre-Dame i Paris, og næsten på årsdagen fem år efter i 2024 udbrød der som bekendt brand i den historiske bygning Børsen i København.

Begge brande lavede uvurderlig skade på historiske bygninger, og nu er endnu en historisk bygning desværre brudt i brand.

Denne gang er det slottet Château de Versailles i byen Versailles ca. 25 km fra Paris, der har været offer for flammerne.

Det skriver flere udenlandske medier; herunder Daily Mail.

Slottet, som blev bygget i 1661, og som var hovedresidens for kongerne af Frankrig i mere end 100 år, er ét af Europas største slotsanlæg, og det har grundet sin imponerende arkitektur været inspiration til mange andre slotte, som efterfølgende blev bygget rundt om i Europa.

Det er én af Frankrigs største turistattraktioner på niveau med Eiffeltårnet, Notre-Dame og Louvré-museet, hvor blandt andet Mona Lisa udstilles, og slottet rummer utallige uvurderlige kunstskatte.

Alle blev evakueret

Kl. 1530 bekræftede en talsperson, at der var brudt brand ud i slottets tagkonstruktion, og at både ansatte og besøgende derfor var blevet evakueret.

Kort efter blev der delt flere videoer på de sociale medier, hvor man kunne se store menneskemængder flygte ud af det smukke slot.

Ansatte alarmerede hurtigt beredskabet, og brandvæsenet ankom derfor til stedet, mens evakueringen fortsat var i gang. På det tidspunkt kunne man ifølge Daily Mail se hvid røg fra slottets tagkonstruktion.

Heldigvis var brandvæsenet i stand til at få styr på flammerne, inden de spredte sig, og branden blev derfor forholdsvis hurtigt slukket.

"Brandvæsenet kom. Der er ikke mere røg [red. og] ikke flere flammer [...]," har en talsperson udtalt og uddybet, at der heldigvis heller ikke skete skade på de mange uvurderlige kunstskatte, som slottet rummer.

"Hændelsen kom hurtigt under kontrol, og offentligheden blev evakueret for en sikkerheds skyld," lyder det i en udtalelse, hvori det desuden står klart, at slottet allerede er åben for offentligheden igen.

Slottet har heldigvis ikke lidt stor skade efter branden.