Café idømt bøde: Mand kontaktede politiet, fordi han blev opkrævet 15 kroner for en espresso

Foto: Instagram/@dittaartigianale

En café er blevet idømt en bøde på 7.400 kroner, efter at en kunde havde klaget og kontaktet politiet, fordi han skulle betale to euro for en espresso.

Francesco Sanapo, indehaver af Ditta Artigianale i Firenze, fortæller, at han føler sig "knust" over bøden, som han siger vedrører en "forældet lov".

Sanapo fortæller, at en kunde havde klaget over, at prisen ikke var vist på menuen bag disken, men i stedet på en digital menu, der var tilgængelig via en QR-kode.

Han forklarer herefter, at hans espresso er dyrere end andre slags kaffe - en enkelt espresso koster normalt omkring en euro i Italien - fordi den fremstilles af bønner fra en bestemt plantage i Mexico.

Læs også

Abekopper spreder sig i flere lande: Vaccine på vej

Politiet blev tilkaldt af kunden, der var rasende - og kunden fik medhold.

Som følge heraf blev caféen idømt en bøde for ikke at vise priserne tydeligt nok.

Sanapo forsøgte at forklare, at en digitaliseret version af hele menukortet var tilgængelig for kunderne, men de mente ikke, at det var nok.

I kølvandet af bøden har Sanapo delt en video på Facebook for at forklare om hændelsen.

"De gav mig en bøde, fordi nogen blev fornærmet over at betale 2 euro for en koffeinfri kaffe. Kan du tro det?"

Foto: Facebook/Francesco Sanapo

"Selv i dag kan nogen blive så vrede, at de får politiet indblandet, som besluttede, at vi var i uføre på grund af en forældet lov," siger han og tilføjer:

"Denne lov skal ændres, for ellers ville 99 procent af alle barer og restauranter let komme i klemme"

​Foto: Facebook/Francesco Sanapo

Han fortæller herefter, at folk skal lære at forstå, at der findes kaffe, der er til for at skabe en unik smagsoplevelse. 

"Det kan være svært at få folk til at forstå, at der findes kaffe, der kan koste over en euro. Disse kaffer er lavet med omhu og præcision af producenter og baristaer, der stræber efter at skabe en unik kaffeoplevelse. Det handler ikke kun om producenterne, men der er også baristaer, der studerer for at udvinde den bedst mulige kaffe. Men alligevel bliver du fornærmet, fordi du betaler over en euro for den."

"Derfor er kaffeindustrien i Italien i tilbagegang - den er ved at dø."

Han udtaler slutteligt, at barer, caféer og restauranter i Italien på ingen måde kan vise alle deres priser bag disken, hvorfor han blandt andet har en QR-kode - men det var desværre ikke nok.

Læs også

Sofie Linde springer ud som undertøjsmodel

 

Dagens Gossip