Chauffør bad passagerer om at tage mundbind på, nu er han død

En chauffør blev dræbt, da han ville håndhæve coronaregler. Foto: Shutterstock

Sidste søndag i den franske by Bayonne, ville en 59-årig chauffør ikke have en gruppe passagerer med, fordi de ikke bar mundbind. Den beslutning skulle vise sig at være fatal.

Philippe Monguillot blev i søndags udsat for massiv vold efter han i den franske by Bayonne ikke ville lade en gruppe passagerer rejse uden mundbind.  Phillippe Monguillot bad tre personer i en gruppe om at tage mundbind på, ligesom han ville kontrollere gyldigheden af gruppens billetter. Ikke nok med det, gruppen forsøgte angiveligt også at tage en hund med på rejsen, selvom man ikke må tage dyr med i bussen.

Læs også

Videnskabsmand advarer mod kæmpe asteroide, der kan efterlade kilometer stort krater

Herefter besluttede to mænd fra gruppen, at den 59-årige chauffør skulle straffes. De udsatte chaufføren for så meget vold, at Philippe Monguillot endte på hospitalet og søndag blev han erklæret hjernedød. Nu er han altså afgået ved døden.

"Vi besluttede at lade ham gå," fortalte datteren Marie til nyhedsbureauet AFP.

To af mændene, der begge er i 20-erne, blev arresteret kort tid efter angrebet i søndags. De to er sigtet for mordforsøg. To andre personer blev arresteret senere, der er sigtet for ikke at yde den dræbte tilstrækkelig hjælp i situationen. En femte person fra gruppen, er blevet arresteret og sigtet for forsøg på at hjælpe en af ​​de mistænkte.

I Frankrig er det obligatorisk at børe mundbind, når man rejser med offentlig tranport. Dermed blev Philippe Monguillot slået ihjel i et forsøg på at håndhæve de regler, der i virkeligheden skal beskytte alle franske borgere.

Angrebet på Philippe Monguillot er blevet fordømt af myndighederne. I onsdags deltog tusinder af mennesker i en march for at ære chaufføren i Bayonne.

Læs også

Rystede teenagere finder lig mens de optager TikTok video

 

 

 

Dagens Gossip