Chokerende CT-scanninger: Lægerne får sit livs chok, da finder ud af, hvad der er sket

Skrevet af Mathias Busekist

93 uger siden

|

14/08/2022
Foto: Clinical Case Reports
Foto: Clinical Case Reports
Scanningsbilleder viser de chokerende skader, som en kvinde pådrog sig efter at være faldet.

Dagens topnyheder

Den 54-årige kvinde, hvis navn ikke er blevet offentliggjort, faldt ned fra en stige og blev spiddet af et kunstigt juletræs "stamme".

Kvinden fra Nordirland overlevede mirakuløst nok, hvorefter hun roste det hold af læger, der stod for at udføre operationen.

Hun siger, hun "skylder dem sit liv".

I kølvandet af hændelsen er der blevet delt nogle skrækkelige scanningsbilleder, der viser, at "stammen" trang ind gennem højre side af kvindens bækken.

Dimitrios Angelou og hans kolleger fra Daisy Hill Hospital skriver om det usædvanlige tilfælde i det medicinske tidsskrift Clinical Case Reports.

"Patienten er en 54-årig kvinde, der faldt fra en stige og blev af et kunstigt juletræ, hvorved træets stamme spidde hende gennem højre balde ind i bækkenet," skriver de og tilføjer:

"Der var ingen umiddelbar livstruende blødning, og patienten blev efterfølgende overført til det lokale traumecenter med henblik på kirurgisk behandling, men blev udsat for betydelige forsinkelser."

Brandfolkene brugte ca. 90 minutter på at skære stangen sikkert væk, så kvinden kunne blive røntgenfotograferet.

Holdet brugte adskillige billeddannelsesprocesser, herunder røntgenbilleder og en CT-scanning med 3D-rekonstruktion, for at se på skaden.

Foto: Clinical Case Reports

Kvinden blev bragt til en specialiseret traumeafdeling for at få den nødvendige operation.

Man får dog ikke bekræftet, hvor lang tid det tog kvinden at komme sig over skaden.

Hun fortæller derimod, at hun er kommet sig helt over den chokerende hændelse.

"Jeg vil bare tilføje, at jeg fik fremragende pleje og opmærksomhed fra ambulance til hospital," siger hun og tilføjer:

"Alle ansatte på hospitalet var ekstremt venlige og hjælpsomme, og jeg skylder dem simpelthen mit liv. Efterbehandlingen fra mit lokalsamfund var også utrolig."

"Hele ulykken var en meget bekymrende tid for min familie, men heldigvis er jeg kommet mig helt og holdent. Tusind tak."