Chokerende tal efter nyt coronafund: 10 gange så mange smittet

Foto: Shutterstock.com

Efter fundet af en ny coronavariant, er antal smittede steget markant på kort tid.

Indtil for nylig havde Sydafrika et relativt lavt smittetryk, og registrerede omtrent 200 antal smittede dagligt.

Læs også

Godt nyt til mange danskere: Kan slippe for mundbind

Det daglige antal smittede er dog steget markant på det seneste. Onsdag steg det til mere end 1.200, og torsdag blev smittetallet næsten fordoblet til 2.465 bekræftede smittetilfælde.

Derfor bliver der også arbejdet hårdt på at lære mere om den nye coronavariant, som kan være mere smitsom og mere resistent overfor vacciner, end andre varianter af virussen.

Der har kun været 53 bekræftede tilfælde af B.1.1.529-varianten indtil videre, men der er frygt for et stort mørketal, og at det reelle antal smittede med varianten er meget højere. Det skriver Sky News.

Coronavirus har spredt sig hurtigt blandt unge mennesker i Gauteng, som er den mest folkerige provins i Sydafrika.

På landsplan har der været en 'mere eksponentiel stigning' i antal smittede i løbet af de seneste fem dage.

Indtil for ganske nylig var Sydafrika ikke hårdt ramt af smitten, da de havde et relativt lavt dagligt smittetal, der lød på omtrent 200 bekræftede smittetilfælde om dagen.

Men på ganske kort tid er smitten eksploderet, og alene onsdag steget tallet til mere end 1.200, mens det blev næsten fordoblet til 2.465 torsdag. Det betyder, at smitten i Sydafrika på kort tid er blevet tidoblet.

Eksperter mener, at der er en 'stor sandsynlighed' for, at der er mange af de nye smittetilfælde, der er knyttet til den meget smitsomme B.1.1.529-variant.

Det estimeres endda, at mod 90% af alle nye infektioner i Gauteng er den nye B.1.1.529-variant. Derudover kan varianten også allerede have spredt sig til steder i de andre otte provinser i Sydafrika.

Derfor forsøger forskere i det afrikanske land at opnå en mere konkret bestemmelse af omfanget af den nye variants smittespredning, men det kan tage tid.

"Selvom dataen er begrænsede, er vores eksperter på overarbejde med alle de etablerede overvågningssystemer for at forstå den nye variant og hvad de potentielle implikationer kan være," siger Sydafrikas nationale institut for smitsomme sygdomme ifølge Sky News.

"Ud fra erfaringerne fra de seneste 21 måneder eller deromkring, kan vi næsten forudsige, hvordan dette kommer til at foregå," sagde sundhedsminister Joseph Phaahla på et pressemøde i Johannesburg.

"Som jeg har sagt, når, ligesom Delta-varianten, der startede i Gauteng, folk begynder at bevæge sig endnu mere i løbet af de næste par uger, vil den være over det hele."

Læs også

Sundhedsminister advarer: Flyveforbud til jul for at stoppe ny coronavariant

Britiske eksperter har desuden beskrevet den nye coronavariant som den 'værste, vi hidtil har set'. Det har ført til, at Sydafrika er et blandt seks afrikanske lande, der nu er havnet på den røde liste for rejser.

 

Dagens Gossip