Derfor dumpes hundredvis af superbiler i Dubai

Privatfoto

Hundredevis af hundedyre biler overlades i Dubai til en sandblæst skæbne. Men hvorfor egentlig?

Denne artikel er leveret i samarbejde med bilmagasinet Boosted.

Hvis du har undret dig over, hvorfor der gang på gang dukker billeder op af stribevis af ørken-efterladte biler, er du ikke den eneste. Det samme gør vi her.

For det er super underligt at biler, som selv uden afgifter ofte løber op i millioner af kroner, bare smides i ørkensandet. Det synes de også hos Donut Media, og derfor har de undersøgt det triste fænomen nærmere.

Læs også

Mand i hospitalsseng: Kort efter bliver han spist

Svaret viser sig først og fremmeste at være et spørgsmål om penge. Eller rettere manglen på dem. Oftest er det nemlig enorm gæld, der får ejere af alt fra Bugatti Veyron til Ferrari Enzo til at efterlade deres biler i det sandblæse intethed.

Millioner af dollars ender i sandet
Dubais befolkning består hovedsagligt af udlændinge, der kommer til landet for at tjene penge. Store penge. Men går det først galt, kan det gå rigtigt galt.

Annonce: Se hvor meget du kan spare på din bilforsikring her

Landets love muliggør nemlig, at gældsplagede personer kan sendes i fængsel, hvis de ikke kan betale af på gælden. Og det er rigtigt mange, som gerne vil undgå. Sjovt nok.

Derfor flygter de, der kan, ud af landet, inden gældsfælden for alvor klapper.

Det betyder så desværre også, at de tit ikke ser andre muligheder end at efterlade deres ejendele. Også bilen, eller bilerne.

Efterlades med nøglen i
Nogle har endda så travlt med at komme ud af emiratet, at de efterlader deres bil med nøglen i tændingen. Her får de som oftest lov til at stå, indtil staten får nok og slæber bilerne ud i ørkenen.

Herfra sælges bilerne før eller siden på auktion. Auktionerne kan alle deltage i. Ja, også dig som dansker. Men som det også fremgår af videoen, er det hele nok værd lige at overveje en ekstra gang.

For bilerne købes ‘som beset’, og har du virkelig lyst til det, når du sidder en halv jordklode væk?

Læs også

Den ’hår’ ikke: Privatskole truer med bortvisning for 'svenskerhår'

 

 

Dagens Gossip