Derfor må du aldrig putte en vatpind i øret: Mand tæt på at miste hørelsen

Foto: Shutterstock.com

Hvis du plejer at benytte en vatpind til at rense dine øre, så skal du fremadrettet lade være. Det kan nemlig være farligt og i værste fald gøre dig døv.

En ørelæge har delt en advarsel, som de fleste mennesker burde være opmærksomme på, men som mange alligevel ikke overholder.

Lad være med at putte vatpinde i ørene for at rense øre. Det ødelægger typisk mere end det gavner, og selvom duf år en stor klump ørevoks med ud på pinden, så er der stor sandsynlighed for, at du har skubbet endnu mere der ind.

Læs også

Tandlæge advarer: Denne morgenvane skal du stoppe med omgående

Det er dog ikke kun ørevoksen, der kan være farlig, hvis den bliver presset for langt ind. Vatpindene er nemlig ikke lavet af noget særlig stærkt materiale, og de kan derfor let gå i stykker.

Tæt på at blive døv

Ørelægen Neel Raithatha fra Leicester i England delte for nyligt en video, hvor han viser en ret kompleks øreoperation han foretog på en klient.

Her skulle han ind og fjerne vat-delen fra pinden, som var knækket af inde i mandens øre.

 

Selvom det lyder ganske harmløst med lidt vat i øret, så kan det i værste fald gå rigtig galt.

“I værste fald kunne vat-delen havde perforeret mandens trommehinde, og det kunne have efterladt ham med permanent høretab,” lyder det fra manden ifølge det britiske medie LadBible.

En kraftig opfordring lyder derfor på, at du i fremtiden stopper alt brug af vatpinde i øret. Foruden at vatpinden kan skubbe ørevoks længere ind i øret, så kan de også ridse ørekanalen og få det til at bløde, hvilket kan føre til en infektion.

Læs også

Mor rasende på børnehaven: Hvad har i gjort ved min søn?

 

 

Dagens Gossip