Derfor bør du holde op med at oplade din iPhone natten over

Skrevet af Henrik R

18/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange vælger at sætte telefonen til opladning om aftenen for at sikre, at den er klar til den kommende dag.

Dagens topnyheder

Men ifølge teknikekspert Adrian Kingsley-Hughes, der er skribent hos Zdnet, kan det skade din iPhone.

Apple har integreret funktionen "Optimeret Batteriopladning" i IOS, som stopper telefonen fra at blive opladet, når den når 80 procent - de resterende 20 procent bliver opladet på et forudbestemt tidspunkt, afhængigt af hvornår du vågner.

Det er en standardfunktion på alle iPhones, der kører iOS 13 og nyere versioner.

Det betyder, at din telefon er tilsluttet hele natten og oplades langsommere, hvilket virkelig ikke er særlig effektivt, når man tænker over det.

Har du nogensinde tjekket din telefon, når du vågner og følt, at den føles varmere end normalt Det er derfor, at det kan være skadeligt at holde din telefon i opladeren natten over.

Grunden til, at dette er så slemt for din enhed, er, at varme kan dræbe batteriet.

Hvis du gør dette otte timer om natten, hver aften, betyder det, at du i bund og grund "koger" telefonens batteri unødigt.

"Varme er en batteridræber. Selv om du ikke kan gøre noget ved det normale slid, som et batteri udsættes for ved at blive opladet og afladet, er varme noget, du kan gøre noget ved ved ved ikke at gøre dette otte timer om natten, hver nat," skriver Adrian og tilføjer:

"Når din iPhone er tilsluttet en oplader, bliver den varm - varmere, end hvis den ikke er tilsluttet. Og selv om denne stigning måske kun er et par grader over stuetemperaturen, synes jeg ikke, det er smart at gøre det om natten, hver nat."

Så hvad er den bedste måde at oplade din iPhone på?

I stedet for at have den tilsluttet i en længere periode kan du give den en lille opladning om morgenen og om eftermiddagen eller aftenen.

Det kan hjælpe med at bevare batteriets levetid.