Det bliver i familien: Bror og søster er blevet gift

03/06/2023 15:05

Henrik R

Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
Der var allerede lidt i luften, da de var teenagere. Men der skulle gå mange år, to ægteskaber og to skilsmisser, før Cheryl og David Hickman fandt sammen igen.

Mest læste i dag

Du er ikke selv herre over, hvem du forelsker dig i.

Sådan siger 47-årige Cheryl Hickman, der er i dag er gift med sin fætter David Hickman.

Hun forklarer, at hun allerede mærkede kærlige følelser for David, da de var omkring de 14 år. 

Cheryl og Davids fædre er brødre, hvilket betyder, at David og Cheryl er fætter og kusine til hinanden. Da de var børn, legede de ofte sammen og tilbragte tid sammen hos hinanden i bydelen Wandsworth i det sydvestlige London. 

I 1986 flyttede David og hans mor væk fra bydelen, og kontakten til Cheryl løb ud i sandet. 

Blev gift og fik børn

Men to årtier senere, hvor de begge havde giftet sig og efterfølgende blevet skilt, begyndte de at genoptage kontakten. 

Det lykkedes David at finde Cheryl på Facebook. Det var i 2009. 

“Den aften, hvor David og jeg skrev sammen, fik vi snakket om vores liv. Jeg fandt ud af, at han var fraskilt og have stedbørn. Jeg fortalte ham om Caitlin (Cheryls datter) og mit forliste ægteskab,” forklarer Cheryl til Ladbible.

Cheryl valgte at invitere David til datterens 8-årige fødselsdag en måned senere, og der slog det gnister. 

"Pludselige gik det op for mig, at jeg fandt min fætter tiltrækkende. Jeg sagde til David, at han så fantastisk ud, og det var dejligt at se ham. Efter festen trak David mig til side og fortalte, at han havde følelser for mig. Jeg blev så glad, og jeg indrømmede, at jeg også var vild med ham. Vi endte med at kysse,” forklarer Cheryl om mødet efter mange år. 

“Vi må godt”

Det var ikke let at fortælle nyheden til familien. Det beroligede dog Cheryl, da hun fandt ud, at David og hende ikke gjorde noget ulovligt. I Storbritannien, og i Danmark, må fætre og kusiner godt indgå i parforhold og ægteskab med hinanden.

Det tog lidt tid for familiemedlemmerne at forstå, hvorfor Cheryl og David pludselig var et par, men i dag har de accepteret det og er glade.

Parret blev giftet foran familie og venner i november i 2016. 

“Det var den bedste dag i mit liv. David og jeg har været sammen i 11 år og været gift i fire. Vi har opdraget Caitlin og hendes biologiske søster, Sarah,” forklarer Cheryl, før hun understreger, at David er den bedste mand, hun kunne ønske sig.

Der skulle gå mange år, to ægteskaber og to skilsmisser, før Cheryl og David Hickman fandt sammen igen. Foto: Privat.

Det siger ægteskabsloven

Ægteskaber mellem fætre og kusiner har været lovlige i Storbritannien i over 400 år, skriver Daily Mail.

I Danmark siger Ægteskabslovens §6, at der ikke må indgås mellem slægtninge i ret op- og nedstigende linje eller mellem søskende.

Det betyder, at børn ikke må blive gift med deres forældre, og at søskende ikke må blive gift. Men fætre og kusiner må gerne indgå ægteskab med hinanden.