Dette billede er årsag til kæmpekrise i kongehuset

Foto: Niklas Hallen/AFP/Ritzau Scanpix

Det britiske kongehus har haft masser af arbejde med at håndtere pressen i løbet af de seneste par måneder. Nu skal de til det igen, da det lader til, at der er opstået en regulær krise.

I løbet af de seneste måneder, har der stort set været mere fokus på det britiske kongehus end på det danske.

Det skyldes ikke mindst den skandaløse historie om Prins Andrew og hans venskab med den pædofilidømte rigmand Jeffrey Epstein, men det skyldes også interne stridigheder i det britiske kongehus.

Prins Harry og Hertuginde Meghan meddelte i går, at de ville trække sig tilbage fra deres roller som fremtrædende medlemmer af den kongelige familie.

Læs også

Pernille Skipper har fået nok: Luk jobcentrene

Nyheden kom som en stor overraskelse, og det var bestemt ikke en nyhed, der vakte glæde i det britiske kongehus. Det forlyder sig således, at Dronning Elizabeth følte sig såret, mens Megans far, Thomas Markle var meget skuffet.

Nu er der dog kommet lidt mere lys over, hvorfor det pludselig er gået så vidt, som tilfældet er det. Og årsagen skal findes i noget så simpelt, som et billede.

Her er billedet

Mediet The Times menes nemlig at vide, at Harry og Meghan følte sig trådt på af dronningen, da de ikke fremstod på nogle af de billeder, som dronningen havde ved sin side i løbet af de sidste to tv-optrædener.

Den første gang var den 25. december, hvor dronningen holdt en tale for den britiske nation. Her stod der et billede af Kong George 6. prins William og hans familie, prins Philip og kronprins Charles med sin hertuginde Camilla.

Foto: Pool New/Reuters/Ritzau Scanpix

Der var dog ikke noget billede af prins Harry og Hertuginde Meghan, og det samme var tilfældet, da det britiske kongehus den 3. januar offentliggjorde en række billeder af de kommende konger sammen med dronningen.

Det var dette, der blev dråben for Harry og Meghan, og det fik dem altså til at trække sig.

Læs også

Justin Bieber ramt af alvorlig sygdom

 

Dagens Gossip