Dette middel gav ægtepar kræft: Nu får de erstatning på milliarder

Et amerikansk ægtepar kan se frem til en kæmpe sum penge, som de højst sandsynligt ikke kan nå at bruge. Den sum penge får de, fordi at de har benyttet sig af et ukrudtsmiddel, der angiveligt har givet dem begge cancer.

Det amerikanske ægtepar Alva og Alberta Pilliod på henholdsvis 76 og 74 år, har fået et gigantisk erstatning på 13 milliarder kroner, da de begge har fået cancer på grund af et ukrudtsmiddel.

Ægteparret der begge er gartnere, har brugt ukrudtsmidlet Roundup i mange årtier, og det skulle være årsagen til, at de begge to har udviklet lymfeknudekræften, Non-Hodgkin Lymfom. Det skriver det amerikanske medie CBS.

Det var tilbage i 2011, at Alva Pilliod blev diagnosticeret med lymfekræft, og fire år senere var det konen, der blev diagnosticeret med den identiske form for cancer.

Læs også

Han vandt 19 millioner i Eurojackpot, men ændrede livet for mange andre

Juryen diskuterede sagen i mindre end to dage, før de kom frem til deres afgørelse, som altså lød på, at virksomheden Bayer, der står bag produktet Roundup, skulle betale en kæmpe erstatning til ægteparret. Dermed får de 13.3 milliarder kroner.

Kan ikke købes i Danmark fra 2020

Det amerikanske ægtepar er langtfra de eneste, der har sagsøgt Bayer for deres Roundup ukrudtsmiddel. CBS skriver, at der er intet mindre end 5.000 søgsmål mod virksomheden i øjeblikket.

Bayer har udsendt en officiel udmelding, hvori de fortæller, at de er skuffede over dommen, da de mener, at deres produkt er sikkert. De mener derfor ikke, at Roundup er skyld i canceren, men at det i stedet er ægteparrets lange sygdomshistorik.

De har derfor valgt at anke dommen.

Ifølge B.T. så er det slut med at kunne købe Roundup i Danmark fra sommeren 2020. Derefter vil det kun være muligt at købe det færdigblandet, og ikke i koncentreret form, som det ellers er muligt nu.

Det er netop den koncentrerede form, som det amerikanske ægtepar har benyttet sig af i løbet af de seneste årtier.

Alva og Alberta Pilliod er i bedring efter deres behandling for deres kræftsygom.

Læs også

Populært tandpasta giver IKKE hvide tænder - Til gengæld kan du få huller i tænderne

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip