Dødstallet efter terrorangreb stiger – 310 meldes dræbte

Dødstallet fortsætter med at stige efter terrorangrebene i Sri Lankas hovedstad, Colombo. Nu meddeles det, at 310 personer er omkommet.

Mens det har været en ganske rolig påske i Danmark, har det været det stik modsatte i Sri Lanke, hvor landet har været udsat for det ene terrorangreb efter det andet. Otte angreb har fundet sted, hvor politiet indtil videre har anholdt 40 personer, og de 40 personer står til at skulle have dræbt over 300 mennesker.

Dødstallet har været stigende siden søndagens bombeangreb, hvor også danske Anders Holch Polvsen og hans kone på tragisk vis mistede tre af deres fire børn. I dag meddeler Ruwan Gunasekara, der er talsmand fra politiet, at dødstallet nu er steget til 310 personer. Det fortæller han ifølge nyhedsbureauet AP.

Læs også

Advarsel: Microsoft hacket. Skift din kode NU

Årsagen til stigningen i dødstallet skal findes i, at flere de svært kvæstede efter angrebene er gået bort.

Landet erklærer undtagelsestilstand

Sri Lankas præsident, Maithripala Sirisena har erklæret landet for at være i undtagelsestilstand, hvilket betyder, at militæret har fået flere beføjelser. De har nu ret til at tilbageholde og anholde mistænke blot på baggrund af en umiddelbar mistanke.

TV 2 skriver, at det ikke er noget man har gjort i landet, siden deres borgerkrig stoppede tilbage i 2009. Undtagelsestilstanden kan også være en af årsagerne til, at antallet af anholdte nu er helt oppe på 40 personer.

Hidtil lød det nemlig på 24 anholdte, men politiets talsmand fortæller, at man nu har 40 personer siddende i varetægt.

I forbindelse med undtagelsestilstanden befinder der sig nu bevæbnede soldater, der går rundt på gaderne i hovedstaden Colombo, ligesom der er forbud i hele landet mod at bevæge sig udenfor om natten.

Handlede ikke på advarsler

De otte bombesprængninger og pt. 310 døde i Sri Lankas hovedstad Colombo kunne måske have været undgået, hvis der blev reageret på de advarsler, som landet modtog. Ifølge TV 2s korrespondent i Sri Lanka, Jens Ole Nielsen, så findes der et dokument, der viser, at en udenlandsk efterretningstjeneste advarede Sri Lanka omkring terrorangrebene.

”Nyhedsbureauet Reuters har afsløret, at der findes et dokument, hvor det fremgår, at en udenlandsk efterretningstjeneste advarede de srilankanske myndigheder om, at NTJ ville udføre terrorangreb mod kirker i Sri Lanka. De vidste dog ikke noget om, hvor og hvornår,” fortæller han til TV 2s hjemmeside.

En af årsagerne til, at der måske ikke blev handlet, kan skyldes, at gruppe der udførte angrebene, er så lille og ukendt en gruppe, at det slet ikke var forventet, at de ville kunne volde så stor skade. Derfor forventer de srilankanske myndigheder, at gruppen har fået international støtte.

Blandt de 310 dræbte var der tre danskere. Det var alle sammen børn af Anders og Anne Holck Polvsen.

Læs også

Chokerende video: Mand ville kæle med løver.. Det skulle han ikke have gjort

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip