Døende mand afslører sig selv som morder i 25 år gammel mordgåde

Foto: Decatur Police

En dødssyg mand har afsløret sig selv som værende morder i en 25 år gammel mordgåde.

Kriminalassistent Sean Mukaddam har over for New York Times afsløret, at han fik en opringning, der må siges at høre til sjældenhederne.

Læs også

Skandale: Soldater dræbte ubevæbnede mænd og børn som mandsdomsprøve

 

En 53-årig mand ved navn Johnny Dwight Whited ringede pludselig til politistationen. Her afslørede han, at han havde begået et mord engang. 

Han fortalte, at han ikke kunne huske, hvornår det var eller hvad år det var. Derimod kan han huske navnet på sit offer: Christopher Alvin Dailey. Ligeledes afslørede han, at han havde skudt ham i hovedet et sted i Alabama. 

Årsagen til, at han besluttede at ringe til politiet var, at han var terminal med kræft. Han vidste derfor, at han skulle dø, hvorfor han gerne ville have det ud. Det var en hemmelighed, han havde levet med i mange år, og nu skulle det frem. 

Politiet i Trinity i Alabama fandt ved hjælp af deres arkiver frem til den pågældende sag. I 1995 havde de nemlig undersøgt den unge mands forsvinden, men kom aldrig videre. Derfor var der tale om en såkaldt 'cold case'. 

Kunne udpege mordstedet 

Til trods for, at han ikke kunne huske tidspunkt eller årstal, kunne Johnny Dwight Whited dog mødes med politiet, for at udpege mordstedet. Gerningsstedet var et sted i en skov, hvor politiet gravede resterne af Dailey frem. 

Whited fortalte desuden politiet, hvordan mordet var sket, og hvorfor det ikke var kommet frem endnu. 

De lokale myndigheder har flere gange gennem årene optaget sagen, men er aldrig kommet videre. Der har været flere henvendelser i sagen, men så vidt vides har Johnny Dwight Whited ikke været mistænkt i sagen. 

Den dødssyge mand er nu blevet fængslet og er sigtet for mord. Han kan blive løsladt mod en mindre kaution på under 100.000 kroner. 

Læs også

Disse to kommuner kan vente yderligere restriktioner

Politiet siger dog selv, at de ikke ville være bekymret, hvis han blev løsladt, da han næppe vil forsøge at flygte, eftersom han kun har få måneder tilbage at leve i. 

 

Dagens Gossip