Dreng med astma døde kort efter, at ambulancereddere nægtede at tage ham med på hospitalet

Foto: Shutterstock.com

Det endte desværre med at koste den 11-årige George Smith livet, da ambulanceredderne ikke ville tage ham med på hospitalet, da de reagerede på et alarmopkald en sen aften.

Det er umuligt at beskrive den sorg det må være for familien, der måtte sige farvel til deres blot 11-årige søn. Endnu svære må det være for familien at forstå, at deres lille søn fortsat kunne have været i live, hvis ambulanceredderne havde taget drengen med på hospitalet i første omgang.

Det valgte de dog ikke at gøre, da de ankom til familiens hus i oktober 2017. Her havde den 11-årige George Smith fået et voldsomt astmaanfald, men redderne mente ikke, at det var nødvendigt at tage drengen med på hospitalet, og de forlod derfor familiens hjem i Stickney.

Flere timer senere vendt ambulanceredderne tilbage, og denne gang tog de drengen med. Det var dog uden mulighed for at redde drengen.

Nu har familien så valgt at tage bladet for munden og udtalte sig om den skæbnesvangre episode fra 2017, hvor de mistede deres søn.

“Jeg kan slet ikke beskrive, hvordan det føles at miste et barn. Mit liv er fyldt med sorg,” lyder det i en officiel udtalelse fra moren på vegne af hele familien, der fortsætter:

“Hans død har forårsaget en utænkelig smerte, som jeg ikke kan se bort fra. Hans største frygt var at dø af hans astma,” lyder det i udtalelsen.

Læs også

Tragisk: 2-årig dreng sønderrevet af leopard i dyrepark

Han havde overlevet med en tur på hospitalet

Det hele store spørgsmål fra familien siden oktober 2017, har været om hvorvidt, at George Smith havde overlevet, hvis han var blevet fragtet til hospitalet af ambulancefolkene.

Det har de nu fået besvaret, og sagen er, at ambulancefolkene begik en stor fejl, da de forlod drengen uden at tage ham med, og det kostede altså livet på den 11-årige dreng.

Ifølge det britiske medie The Mirror, så ringede drengens mor til alarmcentralen klokken 23:00 den 22 oktober, på opfordring fra deres læge, da George havde fået en voldsomt astmaanfald.

Ambulanceredderne ankom til huset kort efter, og de var der i 45 minutter, før de tog beslutningen om ikke at tage ham med. Dette gjorde de fordi, at de i løbet af de 45 minutter målte drengens peak flow, hvilket viser hvor meget luft, der forlader lungerne.

Den første måling viste 100, mens den næste måling viste 80. De valgte ikke at måle en tredje gang, da George blev meget forpustet af testen. De vurderede dog på stedet, at en peak flow på de 100 ikke var livsfarligt, og de forlod derfor stedet.

Det redderne ikke noterede sig, var dog, at George havde en normal peak flow på 250, og det burde derfor indikere, at det var et meget seriøst anfald, og de burde have taget ham med.

Ringede efter ambulancen igen

George måtte dog blive hjemme på adressen, hvor han skulle sunde sig, men der gik ikke længe, så var der et opkald efter en ny ambulance. Denne gang ringede morgen klokken 03:40 om natten, da han fik endnu et anfald og kollapsede på gulvet.

Da ambulanceredderne ankom, havde George fået et hjertestop og hans far sad og gav ham hjertemassage, inden redderne denne gang tog ham med til Boston Pilgrim Hospital. Efter flere forsøg lykkedes det dog ikke at genoplive drengen, og han blev erklæret død.

En undersøgelse blev efterfølgende sat i gang, og det britiske beredskab har indrømmet, at der skete flere fejl i forbindelse med deres besøg hos George, som højst sandsynligt havde overlevet, hvis de havde taget ham med.

“Beredskabet fortryder på det dybeste deres fejltagelse. Hvis George var blevet indlagt i forbindelse med besøget af den første ambulance, mens han havde det ekstremt dårligt, så ville han højst sandsynligt have overlevet,” lyder det i en officiel udtalelse fra EMAS, der reagerer på nødopkald i England.

Ifølge det britiske medie Lincolnshirelive, har familien valgt at sagsøge beredskabet.

Læs også

Syv børn efterladt i gloende varm bil: Blev reddet af 4-årig

 

Dagens Gossip