Du kender ham fra 'James Bond' & Harry Potter: Nu er han død

Foto: Shutterstock.com

I en alder af 90 år er han gået bort.

Det er ikke sikkert, at du kender hans navn, men du har med stor sandsynlighed hørt en eller flere af Leslie Bricusse gennem årene.

Den 90-årige britiske sangskriver og komponist, der tirsdag sov stille ind i sit hjem i Saint-Paul de-Vence i Frankrig, står nemlig bag flere store hits.

Læs også

Alle advarede mig om at få børn, men glemte at fortælle mig dette

Blandt andet er det ham, der er mange bag flere populære sange fra 'James Bond'-filmene. Mere specifikt står han bag titelsangene til både 'Goldfinger' og 'You Only Live Twice'.

Foto: Shutterstock.com

Den 90-årige britiske sangskriver, komponist og dramatiker, der tirsdag sov stille ind i sit hjem i franske Saint-Paul de-Vence, er nemlig manden bag blandt andet de populære sange fra 'James Bond'-filmene 'Goldfinger' og 'You Only Live Twice'.

Hitmagerens agent har ifølge BBC bekræftet dødsfaldet. Det skriver Ekstra Bladet.

Det er dog ikke blot titelsangene til de to 'James Bond'-film, han kan skrive på sit CV. Blandt andet har han også bidraget med musikalske toner til 'Harry Potter'-universet i form af sangen 'Christmas at Hogwarts'.

Foto: Instagram

På de sociale medier bliver han hædret og mindet af flere stjerner, herunder skuespilleren Joan Collins, der kalder ham for en af vor tids  største sangskrivere.

"Han og hans smukke Eve har været i mit liv i 50 år. Jeg og hans mange venner vil savne ham frygteligt", skriver Joan Collins blandt andet i et opslag, som hun har delt på det sociale medie Instagram.

Læs også

Kvinde søgte et job: Otte år senere får hun mystisk besked