Dyr fejltagelse: Smed 2,3 milliarder kroner på lossepladsen

Foto: Shutterstock.com

En IT-programmør har sandsynligvis begået sit livs største fejltagelse, da han ved en fejl smed den forkerte harddisk ud på lossepladsen. Det endte nemlig med at koste ham 2,3 milliarder kroner.

James Howells fra Newport i Wales har god grund til at ærgre sig. Han har nemlig smidt hele 2,3 milliarder kroner på lossepladsen ved et uheld.

Læs også

“Kolbøtten” fra Løvens Hule indrømmer: Eventyret kostede ægteskabet

Han er IT-programmør og betragter sig selv som lidt af en nørd. I 2009 købte han intet mindre end 7.500 styk af den værdifulde kryptovaluta Bitcoin. 

På dette tidspunkt var den dog nærmest intet værd, hvorfor han fire år efter ikke tænkte over, at han havde købt dem, da han ville skrotte en harddisk fra en gammel computer. Desværre indeholdt denne harddisk også koderne, der gav ham adgang til de 7.500 Bitcoins. 

Det skriver The Sun. 

Siden dengang er det gået stærkt for Bitcoin, der har mangedoblet sin værdi. I dag ville hans Bitcoins derfor have en værdi på hele 2,3 milliarder kroner, som han reelt set har afleveret på lossepladsen. 

Det har fået ham til at udlove en dusør på en fjerdedel af værdien af de mange Bitcoins til den lokale kommune, hvis de på en måde kan finde hans gamle harddisk. Han udlover dem altså en dusør på godt 580 millioner kroner. 

Det er dog blevet afvist af kommunen, der har oplyst, at det vil være i strid med love og regler, hvis de begynder at rode i affald, der allerede er blevet deponeret. 

Foruden dette, er det også en opgave, der kan ende med at koste den pågældende kommune op til flere millioner kroner. Og det er vel at mærke uden garanti for, at de faktisk finder den omtalte harddisk blandt affaldet. 

Det vil også sige, at den desperate IT-programmør har fået afvist sin bøn til kommunen. 

Det er tilmed ikke første gang, at James Howell har forsøgt at rette henvendelse til kommunen, med et håb om, at de vil hjælpe ham. Det gjorde han nemlig for første gang i 2014, hvor han opdagede, at det var den forkerte harddisk, han havde smidt ud. 

Efterfølgende har han også flere gange henvendt sig til kommunen med sin bøn. For nylig har han igen rettet henvendelse til kommunen, da værdien af kryptovalutaen er stukket af. 

Han har stadig et håb om, at det på et tidspunkt vil lykkes ham at overtale kommunen til at hjælpe. Hans håb bliver dog mindre og mindre, hvorfor han nu forsøger at forlige sig med, hvad der er sket. 

"Jeg havde to identiske harddiske dengang, og jeg smed den forkerte ud. Jeg ved, at jeg ikke er den første person, der er kommet til at smide den forkerte ting ud. Men det koster normalt ikke over 200 millioner pund at gøre det," har han udtalt til The Sun, hvilket han fulgte op med:

Læs også

Lisbeth Østergaard raser: “Hvad fanden bilder folk sig ind?”

"Jeg er nødt til bare at grine af det. Hvad kan jeg ellers gøre? Man siger, der er en krukke med guld for enden af regnbuen – og den ender så på lossepladsen." 

 

Dagens Gossip