Efter dødsfald i familien: Ibrahim låser sit hoved fast i bur

Foto: Privat.

Det er farens død, der er skyld i, at Ibrahim Yücel låser sig selv inde.

Det kan være svært at slippe af med en afhængighed. Om det er slikspisning, neglebidning eller rygning, så er det ikke altid så let at kvitte de dårlige vaner.

Læs også

Kvinde i vildrede: Nægtet adgang til bryllup på grund af frisure

Det kender tyrkiske Ibrahim Yücel godt til. I over to årtier har han røget cigaretter, og det var en indgroet vane, der betød, at han dagligt sugede sig igennem to pakker om dagen, skriver Ladbible.

Men det forsøger han nu at stoppe med. Da Ibrahim Yücels far døde af lungekræft, vidste han, at det var på tide at stoppe. Han vil ikke risikere at skulle forlade sin familie før tid på grund af den dårlige vane.

Men hvordan lægger man en vane på hylden, der har fulgt en i over 20 år? For Ibrahim Yücels vedkommende er svaret et hjemmelavet bur, der kan sættes på hovedet. 

Nøglen bliver hos konen

Hjelmen er designet som et fuglebur, der tages på hovedet, og hver morgen når Ibrahim tager afsted på arbejde, bliver nøglen overdraget til hans hustru og børn.

Foto: Privat.

Selvom familien er lidt flove over påfundet, så er udsigten til en rygefri familiefar det hele værd, skriver Ladbible. 

Igennem hjelmen er det angiveligt muligt for Ibrahim at spise lidt kiks og nippe til noget vand, men hvis han vil kunne spise - og ryge - kræver det, at buret bliver låst op. 

Historien om Ibrahims hjelm er også ramt mediet Reddit, hvor flere skriver under på, at det er en svær vane at kvitte.

“Det er hvad, det kræver. Jeg har røget i 7 år. At stoppe er en af de sværeste ting, jeg nogensinde har gjort i mit liv. Har været røgfri i godt tre år nu,” skriver en. 

“Den første gang, jeg stoppede, var let, og jeg røg ikke i 8 år,” skriver en anden og uddyber, at vedkommende desværre er faldet i igen: “Jeg har forsøgt at stoppe 5 gange siden, og jeg ryger i hver gang.”

Om Ibrahim er rygefri endnu, melder historien ikke noget om i skrivende stund.

Læs også

Galt eller genialt? Kvinde putter brystmælk i hovedet