Efter løfte om fred: Rusland angriber ukrainsk by igen

Foto: Andrzej Lange/EPA/Ritzau Scanpix

Løftet har ikke helt holdt stik.

I går meddelte Rusland, at man ville skære ned på de militære aktiviteter i Chernihiv og hovedstaden Kyiv, hvilket umildbart skulle være godt nyt.

Nu meddeler Guvernøren i Chernihiv, Viacheslav Chaus, at Rusland trods løftet har bombet løs “natten lang”. 

Læs også

Nyt forslag: Alle billister skal have tilskud på 5.300 kroner at tanke for

Luftangrebssirener lød i Kiev i de tidlige timer onsdag, altså blot få timer efter, at Rusland sagde, at det ville trække nogle tropper tilbage fra hovedstaden.

Kyivs viceborgmester, Mykola Povoroznyk, sagde ifølge BBC, at selve hovedstaden ikke var blevet beskudt natten over, selvom der var hørt skud fra kampe rundt om i byen.

Amerikanske og ukrainske embedsmænd siger, at Rusland fortsætter med at flytte styrker væk fra Kyiv, sandsynligvis som en del af et forsøg på at flytte det strategiske og taktiske fokus tilbage på østlige regioner, som man også startede med i begyndelsen af invasionen.

Ruslands viceforsvarsminister, Alexander Fomin, sagde tirsdag, at Rusland ville "radikalt, adskillige gange reducere den militære aktivitet" i et forsøg på at "forstærke den gensidige tillid" i fredsforhandlinger mellem Rusland og Ukraine.

Delegationer fra Moskva og Kyiv holdt tirsdag et tre timers langt møde i Istanbul, hvor formålet var at nedtrappe den månedlange konflikt.

Ukraine sagde, at de havde foreslået at blive en neutral stat i bytte for klare sikkerhedsgarantier.

Et af hovedformålene med Ruslands invasion er eftersigende at forhindre Ukraine i at tilslutte sig NATO-alliancen, og russiske embedsmænd sagde, at forhandlingerne nu er flyttet til en praktisk fase.

Læs også

Niels Hausgaards kone er død

 

Dagens Gossip