Efter voldsomme oversvømmelser: Nu er en’plage’ af dødelige edderkopper på vej

Foto: Shutterstock.com

Borgere i den australske delstat New South Wales, har haft nok at bekymre sig om, de sidste par uger.

 I store dele af delstaten New South Wales, der er placeret i det sydøstlige hjørne af Australien, kæmper borgere i øjeblikket med massive oversvømmelser, der har tvunget tusindvis af mennesker til at forlade deres hjem.

 

Læs også

Mor opkalder barn efter ikonisk musiker: 3 måneder senere fortryder hun

Udover massive vandskader på nærmest alt hvad de ejer, kan mange australiere fra New South Wales måske se frem til en endnu værre overraskelse, når de engang kan vende hjem.

 

Det er direktør for ’The Australian Reptile Park’, Tim Faulkner, der nu offentligt har advaret mod truslen, der melder sig på banen, når folk kan vende tilbage til deres boliger.

Ifølge ham, er der stor chance for, at en nærmest bibelsk ’plage’ som han kalder det kan ramme delstaten – det skriver B.T.

Tim Faulkner forklarer nemlig, at de store vandmasser ganske givet vil skubbe dyreliv tættere på mennesker, og særligt et dyr bekymrer ham – den dødelige edderkop, tragtspinderen.

Denne lille, men ekstremt giftige edderkop, vil ifølge direktøren i et forsøg på overlevelse, søge ind i folks hjem, og der er tale om så mange edderkopper, at der kan blive tale om en reel ’plage’.

”Det kommende varme vejr med høj luftfugtighed er den perfekte storm for et tragtspinder-boom i de kommende dage,” – udtaler Tim Faulkner og fortsætter:

”Med de utrolige oversvømmelser, som vi har oplevet i og omkring Sydney-området, er de blevet tvunget ud af deres levesteder og søger ly i mere tørre områder. Det betyder uheldigvis, at de kan finde vej ind i folks hjem om kort tid,”

Der menes kun at have været 13 dødsfald efter bid fra tragtspinderen, men giften er hurtigvirkende, og bliver man derfor ikke behandlet i tide, kan det lille dyr i stor grad være livsfarlig.

I Australien startede man midlertidigt et modgiftsprogram i 80’erne, og siden da, menes ingen at være omkommet, efter et møde med den brune edderkop.

Ikke desto mindre, en eddderkop der kan blive op til fem centimeter i længde, og har en gift der kan slå mindre børn ihjel på godt et kvarter - sådan en vil man nødigt støde på i kosteskabet.

Læs også

X Factor-romance i luften: ‘Vi er mere end bare venner’

 

 

Dagens Gossip