Eksperter: Tag dine sko af med det samme

Foto: Shutterstock.com

Det vil være rigtig dumt, hvis du begynder at valse indenfor med de sko, som du netop har haft på udenfor. Det fortæller to eksperter i et tv-program, hvor de giver gode råd mod coronavirussen.

For de fleste mennesker er det en selvfølgelig, at når man træder ind i et hjem, så tager man skoene af først.

Der er dog også mange, der er vant til lige at træde indenfor med sko på, og måske endda beholde dem på i længere tid.

Det skal man med det samme høre op med, hvis det står til de to doktorer Javid Abelmoneim og Lisa Cross, der fungerer som eksperter på britiske Channel 4.

Læs også

Trusselsbrev hang på døren: Holder i åbent får det konsekvenser

“Sæt dine sko i gangen på en bakke, og prøv at gå med de samme sko så meget som muligt. I hvert fald skal man ikke går rundt med dem i sin hjem,” lyder det fra eksperterne ifølge det britiske medie The Mirror.

Årsagen skal naturligvis findes i den store coronaepidemi, der hærger hele verdenen i øjeblikket, og her fortæller de to eksperter, at ens sko er de rene bakteriebomber, og du let kan fragte virussen ind i dit hjem, hvis du går rundt med sko på.

Vask dit tøj hurtigt

Rådet med at tage sine sko af, når man kommer hjem, er ikke det eneste, eksperter fortæller i programmet.

De fortæller også, at coronavirussen forventes at kunne overleve i 24 timer på vores tøj, og derfor er det vigtigt at smide tøjet direkte i vaskemaskinen, hvis man har opholdt sig steder, hvor der er flere mennesker.

Hvad angår takeaway så mener de begge to, at det er en rigtig god ide, da virussen ikke kan overføres via mad, men til gengæld skal man være opmærksom på den emballage, som maden bliver fragtet i.

Virussen kan nemlig godt overleve på en pizzabakke, og derfor er det vigtigt at smide emballagen ud med det samme og vaske sine hænder, før man sætter tænderne i sit måltid.

Sidst men ikke mindst, så fortæller de også, at det mest nødvendige produkt i kampen mod coronavirus er vand og sæbe.

Læs også

Mette Frederiksen sender hudløs ærlig besked til danskerne

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip