Forside Udland Ekstrem ventetid ved slagter: 43 års ventetid på speciel delikatesse

Ekstrem ventetid ved slagter: 43 års ventetid på speciel delikatesse

Ekstrem ventetid ved slagter: 43 års ventetid på speciel delikatesse
Foto: Asahiya

Bestiller du i dag, modtager du maden i 2067.

Lige nu læser andre

Kunne du forestille dig at vente 43 år på et særligt måltid?

Det er måske ikke så relevant for mange at vente årtier på at modtage en ordre, men så lang er ventelisten faktisk på en kasse kroketter med japansk Kobe-oksekød hos Asahiya slagterforretningen.

Slagteren ligger i Takasago City, og der har de lavet oksekroketter siden 1940’erne. Det var dog først efter årtusindskiftet, at interessen for de friturestegte kartoffelkugler med eksklusivt kød tog helt fart.

Læs også

Shigeru Nitta, tredje generations ejer af Asahiya, fortæller til CNN Travel, at de introducerede de nu ekstremt populære kroketter, kaldet “Ekstreme kroketter”, i 1999 online, og i starten blev disse solgt med tab. Kroketterne blev solgt for 1,80 dollars stykket, 12 kroner efter dagens kurs, men alene kødet kostede 2,70 dollars, 18 kroner.

Ifølge Nitta var strategien at introducere kunderne til Kobe-kød.

– Vi lavede overkommelige og velsmagende kroketter, der demonstrerer konceptet med vores butik som en strategi for at få kunderne til at nyde kroketterne, og så håber vi, at de vil købe vores Kobe-beef efter at have smagt kroketterne, siger han til CNN.

Ifølge slagteren bestiller omkring halvdelen af ​​dem, der køber oksekroketter, Kobe-kød.

I 2016 var ventelisten så lang, at Asahiya besluttede at stoppe produktionen. Så var ventetiden 14 år fra bestilling. Men efter stor efterspørgsel fra kunder åbnede de igen for ordrer i 2017.

Måske er hovedårsagen til, at ventelisten er bygget så meget op, at slagterbutikken tidligere kun producerede 200 kroketter om ugen. Senere steg produktionen til 200 om dagen.

– Vi hører, at vi skal ansætte flere og lave kroketter hurtigere, men jeg tror ikke, der er en butiksejer, der ansætter personale og producerer mere for at få mere underskud. Jeg er ked af, at de må vente. Jeg vil rigtig gerne lave kroketter hurtigt og sende dem hurtigst muligt, men hvis jeg gør det, går butikken konkurs, siger Nitta til CNN.

Hvis du ikke vil vente 43 år med at smage de eftertragtede kroketter, er ventelisten til slagterens Premium Kobe Kroketter noget kortere og du skal “kun” vente 4 år, før du kan sætte tænderne i det eksklusive kød.

PS. Hvis du har forhåbninger om, at ventetiden på “Ekstreme kroketter” bliver kortere, har vi dårlige nyheder. Da CNN Travel talte med Nitta i 2022, var ventelisten lidt over 30 år.

Læs også

Ads by MGDK